3EGolf
Image default
Bedrijven

Een autoradio kopen met USB, Bluetooth of DAB+ ? Zo maak je de beste keuze!

Wil je een nieuwe autoradio kopen? Dan kun je kiezen uit vele soorten autoradio’s met verschillende specificaties. Denk bijvoorbeeld aan een USB-poort, Bluetoothverbinding, DAB+ of een combinatie hiervan. Maar wat is het verschil en welke kies je? Wij leggen het je graag uit:

Autoradio met USB-poort

Wil je je eigen muziek afspelen tijdens het autorijden? Een autoradio met USB-poort kan worden gebruikt om muziek vanaf een usb-stick af te spelen. Let op: Wil je je smartphone hierop aansluiten? Dan heb je in de meeste gevallen een AUX-kabel nodig of een fm-transmitter om verbinding te maken. Een andere optie is om een autoradio met Bluetooth-aansluiting te kopen. 

Autoradio met Bluetooth

Als je een autoradio met Bluetooth aansluiting in je auto hebt ingebouwd, kun je hier je smartphone draadloos op aansluiten. Je stuurt liedjes of je Spotify afspeellijst vanaf je telefoon eenvoudig naar de luidsprekers in je auto. Dat klinkt toch een stuk beter dan wanneer je de muziek door de speaker van je telefoon laat afspelen? Als het autoradio systeem over een ingebouwde microfoon beschikt, kun je bovendien veilig handsfree bellen tijdens het autorijden!

Autoradio DAB+

Erger je je aan de ruis van je autoradio? Voor het mooiste geluid in je auto kunnen we je een autoradio met DAB+ (Digital Audio Broadcasting) aanbevelen. Het geluid wordt namelijk digitaal afgespeeld, waardoor het in hogere kwaliteit wordt weergegeven en er geen ruis zal ontstaan. Daarnaast zoek je eenvoudig naar de juiste zender en heb je keuze uit meer zenders dan normaal. Veel regionale zenders zijn bijvoorbeeld alleen via DAB+ te beluisteren in je auto.

https://www.venderparts.nl/

Gerelateerde artikelen

Voordeling lenen aan de beste voorwaarden doe je bij Goedlenen.nl

FEDOR groep helpt u bij de gewenste dakbedekking op maat

Medewerkersonderzoek

3eGolf.nl