3EGolf
Image default
Huishoudelijk

Wat voor soorten dakkapellen kan ik laten plaatsen? Heb ik keuze uit meerdere vormen en materialen?

Een dakkapel laten plaatsen? Lees dan eerst over de voordelen die dakkapellen met zich meebrengen, en wat er mogelijk is. Een dakkapel laten plaatsen doet u namelijk niet iedere dag, en daarom is het verstandig om uzelf eerst in te lezen. De dakkapel is een overdekte constructie, die uit de schuinte van het dak steekt, voorzien van een verticaal raam of een klein balkon waardoor u licht en lucht naar de zolder kunt brengen en van het uitzicht kunt genieten. Bij uitbreiding verwijst deze term naar elk raam dat op een uitstekend deel van het dak is geplaatst, waardoor een groter zicht mogelijk is.

De dakkapel kan verschillende vormen hebben:

  • hut

  • een paviljoen

  • driehoekig

  • trapeziumvormig

Afhankelijk van de vorm zal het nodig zijn om een ​​ander frame te kiezen. In dit artikel gaan we in op de kosten van het bouwen van een dakkapel op een bestaand dak en de aan te vragen vergunningen. Daarnaast zullen we het hebben over de prijzen van dakkapellen.

Hoeveel kosten dakkapellen op zolder?

Dakkapellen worden veelal geprefabriceerd in hout, een licht en elastisch materiaal waarvan veel dak kettingen worden gemaakt. Een dakkapel laten plaatsen in massief grenenhout met stalen buitenbekleding en bitumineuze binnenmantel, voldoende geïsoleerd, kost ongeveer 1.500 euro. Afgezien hiervan zal het nodig zijn om de kosten van het dak in overweging te nemen en te kiezen tussen verschillende dakbedekkingen.

Om de kosten af ​​te schrijven dient de constructie van de dakkapel te worden meegenomen bij een ingrijpende renovatie, zoals de herinrichting van de dakbedekking of verbeteringen in thermische isolatie. De huur van een steiger voor een maand kost ongeveer 10 euro / m².

Op een lage zolder is het mogelijk om de dakkapellen te vervangen door moderne dakramen met balkons (ook wel balkonramen genoemd). Op de markt zijn er verschillende materialen:

 

  • hout-aluminium: 3.000 euro
  • koper of titaanzink: 3.500 euro.

 

De versies met eenvoudige bekleding, zonder balkon, kosten minder:

 

  • hout-aluminium: 1.200 euro
  • koper of titaanzink: 1.400 euro.

 

We hebben een tip voor u om te besparen

De kosten voor een dakkapel laten plaatsen variëren per gebied, ook in functie van de arbeidskosten. Om deze reden raden we u aan om meerdere aanbiedingen te vergelijken voordat u een offerte accepteert.


Wat moet ik doen als ik weinig tijd heb om dit tot in detail uit te zoeken?

Heeft u veel verplichtingen en weinig tijd om aanbiedingen te vergelijken?

Als u wilt, kunt u via onze portal offertes aanvragen bij bouwbedrijven bij u in de buurt. Vul gewoon een korte aanvraag in en u ontvangt binnen enkele uren drie offertes voor uw dakkapel van drie gespecialiseerde bedrijven bij u in de buurt.

De offertes die u via onze site ontvangt, zijn gratis en vrijblijvend. Als geen van deze opties bij u past, hoeft u alleen maar weer op zoek te gaan naar de beste oplossing voor u!

 

3eGolf.nl