3EGolf
Image default
Financieel

De kenmerken van een persoonlijke lening

Een persoonlijk lening is een lening waarbij u het bedrag in één keer aan u wordt uitbetaald. De meeste financiële dienstverleners bieden een persoonlijke lening aan vanaf € 5.000 tot € 65.000. Een Persoonlijke lening kunt u aanvragen bij de meeste kredietverstrekkers en banken in Nederland vanaf 21 jaar tot ongeveer 68 jaar.

Vaste rente bij een persoonlijk lening

Een kenmerk van een persoonlijke lening is dat de rente vast staat. Dit betekent dat de rente niet kan stijgen of dalen gedurende de looptijd van de lening.

Vast maandbedrag en aflossing bij een persoonlijk lening

Bij een persoonlijke lening betaalt u een vast maandbedrag van het geleend geldbedrag. Dit bedrag bestaat uit aflossing én rente.

Niet tussentijds geld opnemen

Omdat u het geld bij een persoonlijke lening in één keer ontvangt, kunt u het geleende geldbedrag niet nog een keer opnemen.

Boetevrij aflossen bij een Persoonlijke lening

Verschillende kredietverstrekkers verschillen van de voorwaarden om eerder af te lossen. Bij sommige kredietverstrekkers kunt u tussentijds boetevrij extra aflossen. En andere kredietverstrekkers rekenen hiervoor een boete. Kortom, bekijk de voorwaarden eerst goed voordat u een persoonlijke lening afsluit. Het is altijd prettig om bij een financiële meevaller eerder boetevrij af te kunnen lossen.

Voor wie en wanneer is een Persoonlijke lening geschikt?

Een persoonlijke lening is geschikt wanneer u vooraf de kosten weet, bijvoorbeeld bij de aankoop van een nieuwe auto. Bij een persoonlijke lening spreekt u een vast bedrag af en dat is het bedrag wat u uitbetaald krijgt. U betaald over het geleende bedrag rente én aflossing.

De looptijd en de rente van een persoonlijke lening staan vooraf vast. Dit betekent dat de rente niet kan dalen of stijgen. Ook weet u precies hoeveel u per maand voor uw Persoonlijke lening betaalt en u weet dus ook precies wanneer u de lening hebt afgelost. Het is verstandig om bij een persoonlijke lening de looptijd af te stemmen op het doel waar u voor wilt lenen.

Als u geld leent voor een auto, dan kunt u de looptijd afstemmen op de levensduur van de auto. Verwacht u dat de auto zes jaar meegaat? Dan is het verstandig om de looptijd hierop af te stemmen. Kunt u een hoger maandbedrag dragen? Dan is het verstandig om voor een kortere looptijd te kiezen.

De totale kosten van een Persoonlijke lening zullen dan ook lager zijn. U betaalt namelijk over een minder lange periode rente waardoor de totale kosten van de lening ook lager zijn.

Let op! Geld lenen kost geld.

https://www.directa.nl/persoonlijke-lening

Gerelateerde artikelen

Heb je een uitvaartverzekering nodig bij het afsluiten van een hypotheek?

Administratiekantoor Breda staat voor u klaar

Hoe kunt u omgaan met crediteurenbeheer?

3eGolf.nl