3EGolf
Image default
Dienstverlening

Glas in lood in Den Bosch verdient het juiste onderhoud

Veel kerken in Den Bosch maar ook in andere steden zijn al eeuwen oud. Dat geldt soms ook voor het glas in lood dat de ramen versiert. Onderhoud aan glas in lood bij ramen in Den Bosch wordt gedaan door bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd. Het is een precisie klus om het glas in zijn oude glorie te herstellen als de tand des tijds het heeft aangetast. Bij de restauratie van oude kerken wordt het glas in lood meestal ook opgeknapt zodat alles er naderhand weer stralend uitziet. Ook als een kerkgebouw een andere bestemming krijgt worden de ramen als het kan intact gelaten zodat het pand zijn authentieke identiteit kan behouden.

Glas in lood in combinatie met verduurzaming

Veel eigenaren van monumentale panden willen dolgraag verduurzamen, maar vragen zich af of dat wel kan in verband met de aanwezigheid van glas in lood ramen in Den Bosch. Maar ook die kunnen van dubbel glas worden voorzien. Het vraagt speciale vaardigheid om glas in lood in dubbel glas te zetten, maar de vakman draait er zijn hand niet voor om. Het aanzien van de ramen wordt niet aangetast. Alleen u weet dat het glas is verduurzaamd en daarmee voldoet aan moderne normen. Soms is het overigens wel nodig om te overleggen over het aanpassen van glas in lood bij uw ramen in Den Bosch. Dit is het geval als het om een pand gaat dat op de monumentenlijst van de gemeente staat.

Informeer naar de mogelijkheden

U kunt glas in lood in Den Bosch laten restaureren door Schoonenberg Glazenier. Dit familiebedrijf is al vele jaren actief en heeft inmiddels een schat aan kennis als het gaat om de behandeling van glas in lood. U kunt voor een renovatie vrijblijvend contact opnemen of een offerte aanvragen. Het glas in lood kan bij u worden opgehaald en na restauratie weer worden bezorgd en geplaatst.

3eGolf.nl