3EGolf
Image default
Dienstverlening

Helderziendheid, is het verklaarbaar?

Ja, het helderziendheid is verklaarbaar. Hoe? Nou het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat alles bestaat uit energie. Neem nou bijvoorbeeld internet of bellen via een mobiele telefoon, dat gaat allemaal door middel van energie wat niet zichtbaar is voor het menselijke oog. Maar ook mensen en dieren bestaan uit energie, maar dit is stoffelijke energie. Dus als we dit weten, kunnen we misschien ook begrijpen dat een helderziende zich niet richt op stoffelijke energie, maar op de onzichtbare energie. Deze energie kan bijvoorbeeld ontstaan door emoties, wensen of verlangen.

 

Culturele verschillen op gebied van helderziendheid

Doordat een helderziende te maken heeft met iets dat niet tot de ´normale´ bekende ervaringswereld behoort, is het ook heel begrijpelijk dat veel mensen twijfels hebben over het bestaan van deze gaven. Al zijn er een hoop die niet twijfelen aan helderziendheid. Een groot deel hiervan is te danken aan het televisieprogramma van Derek Ogilvie, een programma over helderziendheid. Maar waar veel mensen hier in europa niet bij stilstaan, is dat in sommige culturen het heel normaal en meer geaccepteerd is om hulp te vragen bij een helderziende (online medium). Denk hierbij aan gewone helderziende zoals bij ons, of in de vorm van bijvoorbeeld medicijnmannen binnen sommige culturen/landen. Deze medicijnmannen kunnen bijvoorbeeld ziektes genezen, of kwade geesten uitdrijven. In deze landen is dit heel normaal, en kunnen zij zich geen leven voorstellen ZONDER deze mensen.

 

Zijn alle helderzienden goed?

Als je van plan bent om naar een helderziende te gaan, of om hulp te vragen of welke manier dan ook. Is het altijd slim om eerst na te gaan wie deze persoon is, en of hij/zij betrouwbaar is. Hoe groot is de gave, en is de persoon gespecialiseerd in het soort vragen of problemen waar jij graag antwoord op wilt hebben. Want zoals alle mensen anders zijn, zijn ook alle helderzienden anders. Iedereen is goed in andere aspecten, en sommige beheersen er meer als de ander. Dit zou ik altijd eerst nagaan, voordat je contact opneemt met de helderziende in kwestie.

 

3eGolf.nl