3EGolf
Image default
Bedrijven

Het gebruik van social media

Deze eeuw is de opkomst van social media niet te stoppen. Social media zijn online platformen waarmee met andere mensen gecommuniceerd kan worden. Daarnaast wordt er veel nieuws op verspreid en kun je eigen content creëren. We worden dan ook vaak afgeleid doordat we constant op onze telefoon, tablet of computer zitten te kijken.

Voorbeelden van social media platformen zijn YouTube, Facebook, Instagram, TikTok en Twitter. Allemaal hebben ze zo hun eigen kenmerken en doelgroepen. Om de zoveel tijd duikt er weer een nieuw platform op. De laatste tijd is vooral het gebruik van de app TikTok flink toegenomen. Met TikTok kun je korte filmpjes maken waarin je zoveel mogelijk content in wilt laten zien. Daarom zie je veel tiktok gebruikers dansen, zingen of sketches verzinnen.

Social media in Nederland

Van de 17 miljoen mensen in Nederland, hebben bijna 14 miljoen hiervan wel één of meerdere social media accounts. De koploper is nog steeds Facebook, op de voet gevolgd door YouTube. Respectievelijk hebben zij in Nederland 10,5 miljoen en 9 miljoen gebruikers. TikTok bestaat echter minder lang, maar is wel aan een opmars bezig. Momenteel maken ruim 1,7 miljoen Nederlanders van de app. Alleen al in 2020 kwamen er 1 miljoen gebruikers bij. Vooral onder jongeren tussen de 13 en 21 jaar is de app zeer populair.

Informatie over TikTok

De filmpjes bij tiktok hebben een tijdsduur tussen de 10 en 60 seconden. Je moet daarom redelijk creatief zijn om een populaire post te maken. Net zoals bij vele andere social media platforms kun je video’s liken, elkaar berichten sturen en video’s delen met elkaar. Tiktok likes zorgen ervoor dat je vaker wordt weergegeven op de tijdlijn. Op deze manier kun je ook viral gaan.

Veel beginnende tiktok gebruikers doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk tiktok likes voor zich te winnen. Een andere manier die steeds vaker voorkomt is het kopen van tiktok likes. Op deze manier koop je gegenereerde likes van zogenaamde ‘’nep’’ profielen.

Al met al moeten we ons social media gebruik een beetje terug dringen. Zo raken we minder snel verslaafd en spenderen we meer tijd met familie en vrienden.

https://tiktokvolgers.nl/product/tiktok-likes-kopen/

3eGolf.nl