3EGolf
Image default
Hobby en vrije tijd

Het kopen van steps voor kinderen. Waar moet je opletten?

Vanaf wanneer kun je het beste een step kopen voor je kinderen? Wij geven hieronder een aantal tips voor steps voor kinderen kopen. Steps kunnen het beste worden gebruikt door kinderen die kunnen fietsen. Het belangrijkste om altijd te onthouden over het rijden op een step is balans. De veiligheid van een kind moet altijd voorrang krijgen, dus bescherming zoals knie- en elleboogbeschermers moeten altijd worden gedragen, en niet te vergeten de beste helmen die als accessoires kunnen worden gekocht in verschillende shops die gespecialiseerd zijn in dergelijke artikelen. De helm is een essentieel onderdeel van elke step en moet de hoogste prioriteit krijgen.

Het gewicht en de opslagproblemen

Kinderen zijn snel afgeleid. Misschien reed hij met zijn nieuwe step over de oprit toen hij opeens zin had om naar de televisie te kijken en dan besloot hij hem daar neer te zetten en weer het huis in te gaan omdat hij het gewicht niet kan dragen. De meeste ouders vinden dergelijke steps langs de oprit of zelfs op de parkeerplaats.

De step terug naar binnen halen kan voor een kind vermoeiend zijn als je nooit aan het gewicht hebt gedacht. Sommige steps zijn zo ontworpen dat ze in stukken kunnen worden gedemonteerd om in de kofferbak te passen en andere zijn gestroomlijnd van vorm om opslagproblemen op te lossen.

Verschillende overwegingen bij het kopen van een step

In onze ervaring zijn er slechts twee overwegingen die zullen bepalen welk type step het meest geschikt is voor jouw kind. Hoe oud zijn zij? Waar wil je kind de step voor gebruiken? Willen zij de step gebruiken om met vrienden over de stoep te steppen of willen ze trucs leren en skateparken met ramps etc. willen gebruiken. 

Naast steps voor je kind kun je ook steps voor volwassenen kopen of e-steps kopen. Ga hier altijd voor naar een stepspecialist.

3eGolf.nl