3EGolf
Image default
Dienstverlening

Het nut van een API platform en IPaaS voor uw bedrijf

Waarschijnlijk bent u wel bekend met een API platform, maar vraagt u zich af wat een IPaaS precies is. Het is echter aan te raden snel met beide concepten bekend te raken, want deze kunnen een hoop voor u en uw ontwikkelaars betekenen. Ook derde partijen die info ontlenen en uitwisselen middels uw API’s kunnen een hoop profijt hebben van een API platform en IPaaS.

API’s hebben meerdere voordelen. Ten eerste maken ze het gemakkelijker voor u, maar ook voor eventuele derde partijen die gebruikmaken van de API om data te verzamelen of uit te wisselen. Hierdoor kan meer en hogere kwaliteit data geanalyseerd worden, wat op diverse fronten kan leiden tot verbeteringen. Denk aan de werking van systemen of de gebruikservaring van de site voor klanten. Een overzichtelijk API platform met IPaaS kan hier een flinke bijdrage aan leveren.

Wat een API platform en IPaaS voor u kunnen betekenen

Een API platform maakt het aanpassen, managen, documenteren en monitoren van API’s makkelijker, toegankelijker en effectiever. Zowel publieke als private API’s kunnen te vinden zijn op dit platform. Zo kunt u de volle potentie van uw gegevens en services gaan benutten. U verzamelt meer gegevens, die gebruikt worden voor analyse. Hierdoor vindt u betere oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken.

Welke rol IPaaS, dat staat voor Integrated Platform as a Service, hierin speelt? Ten eerste stelt IPaaS u in staat om ook de door mobiele gebruikers gegenereerde data te verzamelen en analyseren. Daarnaast kan u dankzij IPaaS gebruikmaken van de Cloud, wat het verzamelen en analyseren van data een nog gemakkelijker proces maakt.

Op zoek naar een specialist? Wij geven de tip

Wilt u uw kosten verlagen door API’s te configureren in plaats van te coderen? Wilt u uw klanten een betere customer experience kunnen bieden? Wilt u betere oplossingen vinden door snellere data analyse? En wilt u uw omzet omhoog krijgen? Dan kiest u voor Datacon, dé specilaist in online oplossingen.

3eGolf.nl