3EGolf
Image default
Architectuur

Het werkproces van een architect

Veel mensen dromen ervan om hun droom huis te kunnen realiseren door middel van een architect. Hieronder wordt beschreven welke stappen een architect neemt om tot de einduitvoering te kunnen komen. Hierbij krijgt je als klant ook een beeld van het proces dat zij aangaan tijdens een samenwerking met een architect.

Schets

De eerste stap voor een architect is om met de klant rond de tafel te gaan zitten en de wensen van de klant te bespreken en daar een kleine schets van maken. Zo krijgt de klant een idee van de vormen van hun toekomstige huis.

Eerste ontwerp

Het eerste ontwerp zal in veel gevallen een 3D-tekening zijn, zodat de klant een duidelijk beeld heeft van het huis. Architect Hilversum biedt diverse tekeningen, zodat de klant geen eenzijdig idee krijgt van de potentie van het huis. Bij dit proces worden aspecten besproken die eventueel veranderd of verbeterd moeten worden.

Eind ontwerp

Het eind ontwerp van het huis is ook meteen het definitieve ontwerp. Deze versie moet bij de gemeente worden ingediend. De gemeente zal daarna het bestemmingsplan doornemen en het plan voorleggen bij de welstandcommissie. De welstandscommissie zal uiteindelijk bepalen of jouw droomhuis in het plan van de gemeente past.

Technisch ontwerp

Nadat het eind ontwerp goed is gekeurd door de welstandscommissie zal de architect aan de slag gaan met het technische plan voor het huis. Denk hierbij aan de fundering, riolering en balkenplan. Aan de hand van deze tekening zal de architect een beeld krijgen van de energiezuinigheid.

Bouwvergunning

Ondanks dat de welstandscommissie het plan goedgekeurd heeft, betekent niet dat er al een vergunning is gegeven om te beginnen met bouwen. Hiervoor is een omgevingsvergunning nodig. Architect Hilversum helpt de klant zo goed mogelijk bij het verkrijgen van een bouwvergunning.

Administratie

De administratie is een juridisch aspect. Bij deze stap wordt er een contract opgesteld voor de aannemer.

Werkovereenkomst

Als een van de laatste stappen zullen de adviseurs, de architect en de aannemer bij elkaar komen om een werkovereenkomst te sluiten. In deze laatste tekening zullen beslissingen gemaakt worden over de installatievoorzieningen en zal ook de naam en gegevens van de constructeur verwerkt worden.

Het bouwen kan beginnen

De laatste stap waar zowel de architect als de klant op gewacht heeft: de uitvoering. De architect zal in veel gevallen in korte samenwerking bouwbegeleiding geven om de klant te kunnen helpen en bij te staan.

https://bruis-architectuur.nl/architect-hilversum/

Gerelateerde artikelen

Fundering herstellen met schroeffundering!

Kwaliteitszorg bij archeologisch onderzoek

Een nieuw interieur met interieuradvies uit Best

3eGolf.nl