3EGolf
Image default
Gezondheid

Hoe kan ik snel ontnuchteren?

Snel ontnuchteren klinkt hemels als je je na een nachtje stappen overslapen hebt en dan nog eens helemaal versuft, duizelig en met barstende hoofdpijn wakker wordt. Je moet je immers al gaan haasten en je hebt er bovendien geen zin in om je nog eens heel de dag slecht te voelen. Buiten de grootste tip, om op je alcoholverbruik te letten, zijn er nog andere tips om sneller nuchter te worden zodat je toch nog met de nodige portie energie en vrolijkheid je dag tegemoet kan gaan.

Koude douche

Spring uit je bed, probeer de negatieve gedachten opzij te zetten en spring onder een koude douche! Het schrikeffect dat je hier van zal krijgen zal er voor zorgen dat je je frisser en alerter gaat voelen. Let wel op dat je dit niet doet nadat je hebt overgegeven. Na het overgeven heeft je lichaam sowieso al een lagere lichaamstemperatuur dan anders en als je dan nog eens een koude douche neemt, is dat niet echt wat je nodig hebt. Maar anders zeker een goede tip!

 

Extra laagje make up

Ook al ben je misschien gehaast, probeer na die koude douche toch nog wat extra tijd in de badkamer te besteden. Voor de vrouwen onder ons, doe wat extra make up op, spuit een lekker geurtje op en voor de mannen kan een scheerbeurt en een fris mannelijk geurtje ook al wonderen doen. Snel ontnuchteren zal je er misschien niet meteen van doen maar het zal wel wonderen doen voor je humeur en niemand zal zien dat je effectief een kater hebt. Ook al een pluspunt toch?

 

Ontnuchteringspil

Nog één van de tips om sneller nuchter te worden, is premulon. Een ontnuchteringspil die je kan gaan gebruiken om de strijd met je kater aan te gaan. Dit zal zeker lukken door de vitamine C die hierin zit. Deze vitamine is namelijk nefast voor je kater. Bovendien is premulon gevuld met een stof die een bloedzuiverende werking heeft. Deze zorgt er dus voor dat de lever er niet meer alleen voor staat om de alcohol af te breken. Neem er dus een paar in, stop ze in je handtas of rugzak en ga de dag tegemoet. Je kan er tijdens de dag ook nog een paar nemen zolang je er niet meer dan 6 neemt op 24 uur.

 

Vermijd zuur eten of drinken

Wat je best niet doet als je een kater hebt, is iets zuur eten of drinken. Je zal na het overmatige alcoholverbruik al sowieso last hebben zure oprispingen dus citrusvruchten gaan eten is geen goed idee. Een glaasje sinaasappelsap kan best, omwille van de vitamine C en de energie boost die je er van zal krijgen. Krijg je niets binnen omdat je het gevoel hebt dat je moet overgeven? Een goede tip kan dan zijn om wat prikwater te drinken. Dit kan lucht, die vast zit in je maag helpen naar boven te brengen of overgeven gemakkelijker maken waardoor je je snel beter voelt.

 

3eGolf.nl