3EGolf
Image default
Toerisme

Overijssel, de ideale stedentrip

City trips. Sommige mensen denken dan aan London, Parijs of Barcelona. Anderen gaan voor Praag, of Oslo. Maar wie heeft ooit verzonnen dat je per sé de grens over moet om een mooie stad te zien? In Nederland is zoveel moois te zien, zoveel historie. Waarom zou je niet een keer een city trip plannen in eigen land? Bijvoorbeeld in Overijssel, waar een rijke geschiedenis hand in hand gaan met bruisende cultuur, overgoten met een vleugje culinair genieten.

Hanzesteden

Twee steden die je minstens een keer bezocht moet hebben zijn Zwolle en Deventer. Beide steden waren deel van het Hanzeverbond, een samenwerkingsverband van kooplieden uit diverse landen. Deze handelsorganisatie legde de deelnemende steden geen windeieren. Indachtig het gezegde: “Wie het breed heeft, laat het breed hangen”, gebruikten ze hun rijkdom voor de bouw van prachtige koopmanshuizen met prachtige ornamenten en beschilderingen. Het grootste gedeelte van deze prachtige historische huizen is bewaard gebleven en geeft de historische binnenstad van Zwolle en Deventer haar unieke karakter.

Denk niet dat deze steden in het verleden zijn blijven hangen, want in beide steden is het goed shoppen, happen en stappen. Beide steden kennen bovendien nog steeds een rijk cultureel leven. Een perfecte plek dus voor een romantische uitstapje, speciaal voor jullie tweetjes.

Hotels Overijssel

Romantiek laat zich niet haasten. Dus neem de tijd. Vertrek op vrijdagavond, en rij pas op zondagavond weer naar huis. In de tussentijd verblijf je in één van de vele hotels, in alle prijsklassen. Sommige hotels zitten midden in het bruisend stadscentrum, anderen liggen iets rustiger. Wat je ook kiest, in Overijssel zul je ontdekken dat Gastvrijheid nog met een grote “G” geschreven wordt.

Op www.visitoost.nl vindt je de beste hotels in Zwolle en Deventer (maar ook in andere delen van Overijssel). Zoek vandaag nog jouw favoriete hotel uit en verras je partner met een weekendje helemaal voor jullie samen.

https://www.visitoost.nl/

Gerelateerde artikelen

Goedkope vakantie september

Het belang van een reisverzekering vergelijken (China en Kameroen)

Breda vanaf het water

3eGolf.nl