3EGolf
Image default
Auto's en Motoren

Hoe wordt de dashcam gebruikt?

Een camera die in uw auto geplaatst wordt, met als doel het verzamelen van beelden op de weg, wordt een dashcam genoemd. Dit type camera is erg veelzijdig. De dashcam kan namelijk zowel aan de voorzijde als achterzijde gemonteerd worden.

 

Hoe u de dashcam wilt bevestigen is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Het beste is om deze met een stevig zuignap te monteren, anderen kiezen er weer voor om dit te doen met dubbelzijdig plakband. Om het beste uit uw camera te halen is het belangrijk te letten op de hoogte waar u hem monteert. Dit heeft te maken met het beeld dat u te zien zult krijgen. Het is de bedoeling om beelden te verzamelen van de weg, maar als u de dashcam niet hoog genoeg plaatst dan is de kans groot dan u voor het overgrootste deel alleen uw motorkap zal filmen. Ook uw ruitenwissers spelen hierbij een rol. 

 

De autofocus van een dashcam helpt om de beelden scherp te houden, maar de focus wordt hierbij gelegd op de objecten die het dichtst bij in beeld staan of het grootste deel van het beeld in beslag nemen. Dit kan als gevolg hebben dat het deel van de weg die u wel te zien krijgt erg wazig zal zijn. Autofocus is een geweldige optie die uw camera heeft, maar de mogelijkheid om deze functie in te stellen op meerdere punten is een functie die de dascham niet bezit. Wilt u een dashcam kopen? Let dan op het volgende.

 

 

Scherp beeld van uw dashcam dankzij een schoon raam

 

Houd rekening met een schoon oppervlakte wanneer u de dashcam aan het raam gaat bevestigen. Dit helpt ook bij het hebben van scherpe beelden. Denk erover na dat u het raam niet gemakkelijk met de ruitenwissers gaat kunnen schoonmaken als de dashcam hoog wordt bevestigd. Tijdens het rijden kunt u van alles tegenkomen op de weg. Niet alle wegen zijn altijd even vlak. Als u op ruwer terrein rijdt dan kan de camera ook vallen als deze niet goed bevestigd wordt. Het aanschaffen van de goedkoopste zuignap is daarom misschien wel iets wat u achterwege moet laten.

3eGolf.nl