3EGolf
Image default
Winkelen

Informatie over diamanten

Dankzij een stijgende vraag naar diamanten in China en India, is het een goed moment voor een diamant verkopen. Hoewel de timing misschien klopt, kan een diamant verkopen je toch een zware hoofdpijn bezorgen. In tegenstelling tot goud, dat een meetbare smeltwaarde heeft, maakt het verkopen van een diamant  de hel in je los als je een onervaren verkoper bent. Bovendien, omdat diamanten vaak symbolen zijn van passie of liefde, kunnen ze moeilijker losgelaten worden dan om het even welk ander sieraad.

Waarde van uw diamant

De waarde van uw diamant is afhankelijk van de staat. Indien uw diamant onbeschadigd is kunt u hier een mooi bedrag aan overhouden. Is uw diamant beschadigd? Geen zorgen, uw diamant is nog steeds geld waard (wel ontvangt u waarschijnlijk een lager bedrag bij het verkopen).

Certificaten

Bent u onlangs onverwachts eigenaar geworden van een sieraad en wilt u weten wat de diamantgaat opleveren als u deze gaat inruilen voor geld? Dan ook kan een taxatie erg interessant zijn. Naar aanleiding van de taxatie, kan er een certificaat uitgeschreven worden. Mocht u ooit de diamant verkopen, dan is dit certificaat een goede aanvulling op uw gewaardeerde sieraad of diamant.

https://www.goudnl.nl/diamant-verkopen
3eGolf.nl