3EGolf
Image default
Aanbiedingen

Jouw wijncollectie: zo houd je hem overzichtelijk

Wijnliefhebbers die de beschikking hebben over een ruime wijncollectie, zien soms de bomen door het bos niet meer. Het aantal flessen wijn kan in de loop der tijd namelijk zo drastisch oplopen, dat je op een gegeven moment echt niet meer weet welke varianten je op voorraad hebt. En dat kan best frustrerend zijn als je zin hebt in de fles die je op je verjaardag van je buren kreeg. In dit blog geven we je een aantal tips hoe je jouw collectie overzichtelijk houdt, zodat je nooit meer met je partner hoeft te bekvechten waar dat heerlijke flesje rood ook alweer gebleven is. 

 

Sorteren op jaartal 

 

Vinologen die tevens de beschikking hebben over een fotografisch geheugen, zullen waarschijnlijk goed kunnen onthouden uit welk jaartal een specifieke wijn dateert. Bij het wegleggen van een specifieke fles, kun je er dus voor kiezen om de verschillende flessen op basis van jaartal te structureren. Indien dit je iets te veel moeite is, kun je er ook voor kiezen om de wijnrekken onder te verdelen in een tijdsspanne van een aantal jaar. Het op de kop gooien van je hele collectie is zo niet nodig na elke fles die je krijgt. 

 

Sorteren op kleur 

 

Ben je meer visueel ingesteld? Een aanpak waarbij je de diverse flessen wijn sorteert op basis van kleur, is dan een stuk passender. De flessen rood liggen dan zij aan zij naast elkaar, witte exemplaren flankeren de witte en elke rosé wijn wordt op z’n beurt ook weer opgevolgd door een andere rosé wijn. Zo hoef je alleen maar af te vragen in wat voor soort wijn je zin hebt!

 

Sorteren op soort 

 

Het kan ook zijn dat je zo’n fijnproever bent, dat je het prettiger vindt om de wijnen op basis van soort te sorteren. Ondanks dat dit de meest tijdrovende manier is van sorteren, is het tegelijkertijd wel de meest gestructureerde. Je kunt zo namelijk in één oogopslag zien hoeveel voorraad je nog hebt van de Merlot, wanneer je nieuwe flessen Chardonnay dient aan te schaffen en op welk moment de tijd rijp is om de slijterij weer te bezoeken voor nieuwe Pinot Grigio’s. 

 

Ben je overtuigd van het overzichtelijk maken van je collectie? Woonaccessoires die jou hierbij helpen, zijn wijnrekken. Bij Sweetlivingshop.nl kun je dit soort rekken voordelig aanschaffen, zodat je eindelijk rust in je hoofd krijgt.  

https://www.sweetlivingshop.nl/

Gerelateerde artikelen

Gevulde bierglazen op de terrassen onverminderd populair.

De verschillende soorten bouwhekken op een rij

Start het voorjaar fris en ecologisch met Klok

3eGolf.nl