3EGolf
Image default
Aanbiedingen

Kasten van mangohout; de trend verklaard

Met de intrede van mangohout in de woonkamer heeft zich een nieuwe trend aangediend. Warmte, duurzaamheid en een uniek karakter zijn de eigenschappen van mangohout. In veel woonkamers zijn mango kasten gezichtsbepalend geworden. En voor de verklaring daarvan hoeven we minder ver te zoeken dan voor het materiaal zelf.

 

Van verre dicht bij huis halen

Mangohout wordt geïmporteerd uit Azië, waar de mangoboom veel voorkomt. Daarmee brengen eigenaars van mangohouten meubelen een exotisch element in hun interieur. Het past perfect bij de Nederlandse VOC mentaliteit; verre oorden willen ontdekken maar toch altijd weer graag thuis komen. ‘The best of both worlds’ zou je gerust kunnen stellen. Je brengt je interieur er als het ware mee op de juiste smaak.

 

Een duurzaam karakter

Zonder meer bepalend voor de populariteit van mangohout als materiaal is het duurzame karakter. Mangobomen geven maar enkele jaren veel vruchten en dus zijn ze voor de boeren maar kortstondig interessant. De meubelbranche gunt deze bomen een tweede leven. Daarnaast is het een zeer degelijk materiaal, waardoor de meubels lang meegaan. 

 

Dubbel opvallend

Wanneer kasten mangohout als materiaal bevatten, heb je een pronkstuk dat dubbel opvalt. Natuurlijk zijn kasten door hun omvang veelal standaard prominent aanwezig en daardoor lenen ze zich perfect als eyecatcher. Mangohout als materiaal vervolmaakt dat beeld; iedere kast van mangohout is namelijk uniek vanwege het natuurlijke en soms zelfs grillige patroon in mangohout. 

 

Multifunctionaliteit

Sfeer en functionaliteit komen optimaal samen in de mango kasten. De warme kleuren van exotisch hout en zijn robuuste uitstraling zijn kenmerkend. Van boekenkasten of vitrinekasten tot dressoirs of ladekasten; allen dienen ze een doel. Of dat nou opbergruimte is of de perfecte plek om accessoires te tonen. Multifunctioneler kan je het niet krijgen.

 

Industriële mango kasten

De combinatie van mangohout als materiaal met die andere woontrend – industriële meubels – leidde tot razend populaire collecties aan industrieel mango meubels. De combinatie van metaal en mangohout heeft een geweldig effect dat de aspecten strak en functioneel combineert met warmte en een robuuste uitstraling. 

 

https://www.onsteinmeubelen.nl/

Gerelateerde artikelen

Alle in’s en out’s over katoensatijnen dekbedovertrekken

Maak stofzuigen leuk met deze stofzuiger

Rijd voordelig in een nieuwe Golf

3eGolf.nl