3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Kelderdichting

Keldervloeren zijn meestal niet goed beschermd tegen opkruipend vocht, bijvoorbeeld omdat ze alleen bestaan uit een onvoldoende afgedichte betonplaat. Zulke vloeren worden niet alleen snel lelijk, ze moeten ook dringend effectief worden afgedicht om te voorkomen dat vocht zich in het huis en metselwerk verspreidt.

Met de kelderdichting van aquaconsult is er nu een eenvoudige oplossing met slechts twee producten en weinig werkstappen.

Met dit systeem wordt de vloer betrouwbaar afgedicht en tegelijkertijd verfraaid. De truc is: Het waterdichtingssysteem is zo dun dat er geen noemenswaardige verhoging van de vloer is en dus ook geen drempel. Zelfs garagedeuren, eventuele bestaande deuren, inclusief kozijnen en drempels, hoeven niet moeizaam te worden aangepast en branddeuren hoeven niet volledig te worden vervangen.

De klanten zijn steeds enthousiast. Ze herstellen eerst de oude vloer en werken dan met een afdichtingsprimer en een zeer dunne egalisatiedekvloer. De gebruikte producten zijn oplosmiddelvrij en op basis van mineralen. Als de nieuwe grijze keldervloer iets te saai is, kunt je er een geschikte diffusieopen kleur voor kiezen. Na een zeer korte tijd kan de nieuwe vloer betreden worden en na ongeveer twee dagen kan er ook weer op gereden worden.

 

Schimmel verwijdering is een taak voor professionels

Schimmel en vocht in interieurs en kelders is niet te verwaarlozen. De gezondheidsbedreigende schimmel moet zo snel mogelijk worden verwijderd en de oorzaak van zijn ontwikkeling moet worden gevonden. In ieder geval moeten eigenaren van huizen en appartementen deze oorzaakanalyse en het herstel van de schade aan deskundigen overlaten.

OORZAKEN VAN VOCHT EN SCHIMMEL:

 • ONVOLDOENDE OF ONJUISTE VENTILATIE 
  Het is belangrijk om voldoende ventilatie te hebben om het vocht te kunnen laten ontspannen.
 • STRUCTURELE GEBREKEN
  zoals onvoldoende of onprofessionele warmte-isolatie.
 • TE VEEL VOCHT DOOR KOKEN, WASSEN EN DROGEN VAN KLEDING IN HET APPARTEMENT
  Dit vocht geeft de schimmel een ideale basis voor het leven.
 • TEMPERATUURVERSCHILLEN BINNEN HET APPARTEMENT
  zoals onvoldoende verwarmde slaapkamers, kan ook vochtschade veroorzaken.

 

 

Als er schimmel op het behang verschijnt, moet het behang tot aan het gips worden verwijderd. Een puur oppervlakkige reiniging is niet meer voldoende, want de schimmel zit al in de muur en zal blijven bloeien. Was eerst de schimmel op het gips grondig af en laat de ruimtes een nacht drogen. Spuit dan meerdere malen met hoogvaste alcohol (bijv. spiritus met een alcoholgehalte van meer dan 90%) en laat het weer drogen. De muur moet echt dik worden gespoten, zodat de methylerende geesten enkele millimeters kunnen doordringen en zo ook het mycelium in de muur kunnen vernietigen. De muur moet dan worden geschilderd met een anti-schimmelverf en vervolgens behangen.

Pas op voor chemicaliën, schimmel-ex, schimmelwerende producten, enz. – ze bevatten sterke hooggedoseerde herbiciden, die niet alleen gevaarlijk kunnen zijn voor schimmels. Advies van een specialist is ten zeerste aan te bevelen.

 

Eroverheen schilderen of behangen helpt niet..

Als de schimmel zich al over een groot oppervlak van de muur heeft verspreid, helpt het schilderen of behangen niet meer. De sporen van de schimmel kunnen niet meer gedood worden. Het enige wat helpt is om de gebieden uit te drogen en opnieuw grondig te bepleisteren. Als restauratiebedrijf en experts hebben ze zich onder andere gespecialiseerd op het gebied van schimmel- en vochtregulering. Helaas hebben we keer op keer gezien dat leken proberen om schimmel te bestrijden zonder een precieze verklaring voor de oorzaak.

Wij waarschuwen je op indrukwekkende wijze voor het eenvoudigweg verven van vochtige plekken en schimmels of het behandelen van de aangetaste oppervlakken met huishoudelijke middelen of bijtende stoffen. In geval van twijfel zal de schimmel zeer snel terugkomen of helemaal niet verdwijnen. En eventuele harde remedies zijn niet goed voor de bewoners of het milieu.  Ze nemen zorgvuldige metingen met speciale instrumenten en verwijderen de mal grondig. Indien nodig, desinfecteren we ook de kamerlucht.

Vocht- en schimmelsanering hoort in handen te zijn van professionals die gekwalificeerd zijn om dergelijke werkzaamheden uit te voeren. Getroffenen moeten liever geen compromissen sluiten en aan de verkeerde kant geld besparen, anders wordt de schade niet gerepareerd.

3eGolf.nl