3EGolf
Image default
Dienstverlening

Koperen kranen worden steeds populairder

Inmiddels zijn de koperen kranen weer razend populair. Hij is een tijdje weg geweest en werd bestempeld als ouderwets, maar tegenwoordig past koper weer goed in het dagelijkse en moderne interieur. Of u nou een matzwarte wasbak heeft of een natuurstenen douche, een kraan van koper maakt het geheel af.

 

De voordelen

Een koperen kraan kunt u uiteraard in iedere ruimte plaatsen waar u een kraan nodig heeft. Of u nu een landelijke keuken heeft, een industriële wc of een Scandinavische badkamer. Een koperen kraan zal de sfeer die u wilt creëren compleet maken. Door het gebruik van dit materiaal ontstaat er meteen een luxe doch stoere uitstraling. Het voordeel is dat koper zich makkelijk laat combineren met andere materialen. Heeft u al zilveren greepjes op de keukenkastjes? Dan hoeft u deze niet te vervangen omdat het dan niet pas bij de kraan.

Kiest u voor een kraan van koper dan heeft u keuze uit verschillende modellen en mogelijkheden, dit is een voordeel omdat u voor iedere ruimte natuurlijk andere wensen heeft over de functie van een kraan. Zo kunt u voor de keuken kiezen voor de optie kokend water en is het voor de badkamer weer fijn dat u een koperen kranenset kunt aanschaffen zodat het een geheel is.

 

Koperen kraan onderhouden

Wanneer u een koperen kraan op de juiste manier schoonmaakt, hoeft u niet bang te zijn voor vlekken. Het is aangeraden dat u wekelijks de kraan schoonmaakt met een vochtig doekje en eventueel wat groene zeep. Wij adviseren u om vervolgens de kraan met een zachte doek droog te maken.

Als u de kraan op deze manier onderhoudt komen er nauwelijks vlekken op. Mocht u toch wat kleine kalkvlekjes op de kraan zien, dan kunt u deze verwijderen door gebruik te maken van een schoonmaakmiddel met citroenzuur. Schoonmaakmiddelen op basis van andere sterke zuren wordt afgeraden. Om krassen te voorkomen kunt u het best gebruik maken van zachte poetsdoeken. Wanneer u schuursponzen of schuurmiddelen gaat gebruiken kunnen er krassen ontstaan. Dat is natuurlijk jammer van uw mooie stijlvolle kraan.

3eGolf.nl