3EGolf
Image default
Dieren

Labrador kruisingen: Welke kruisingen zijn er?

Lijkt een labrador je een leuke hond? Of ben je op zoek naar een labrador kruising? In dit artikel wil ik je graag wat meer vertellen over de verschillende labrador kruisingen.

Raszuivere Labrador

Een raszuivere Labrador is een hond die terug kan vallen op een betrouwbare foklijn met een gezonde genetische stamboom. Beide ouders komen meestal uit een goede familie, waarin karaktereigenschappen en erfelijke aandoeningen zijn getest. Labradors die uit een foklijn komen zijn meestal zeer vriendelijke, ontspannen speelkameraden en uitgesproken familiehonden. Dit is niet altijd het geval bij een hond van een gemengd ras.
 

Labrador kruising

Een labrador kruising pup is een pup waarvan minstens één ouder geen rasechte Labrador is. Het kan een andere rashond zijn of een gemengde hond in de tweede of derde generatie. Puppy’s van gemengde rassen komen meestal uit een familiale hobbyfokkerij en hebben geen bewezen stamboom. Als je besluit om een pup van een Labrador kruising te kopen, moet je ervoor zorgen dat het nieuwe familielid wel echt bij je past.
 

Verschillende Labrador kruisingen

Er zijn een aantal Labrador-hybriden die de laatste jaren zeer populair zijn geworden. Onder de meest populaire Labrador honden zijn de volgende kruisingen:

 

Labrador-herdershond kruising

De Labrador herdershond kruising is vooral in Duitsland erg populair. Beide rassen hebben een vergelijkbare grootte, ze zijn zeer actief en vooral voor sportieve gezinnen de perfecte metgezel. Het zachte karakter van de Labrador in combinatie met het waakzame en beschermende karakter van de Duitse Herder maakt ze vaak tot een prachtige beschermhond voor huis en gezin. Het is belangrijk om als koper van een dergelijke Labrador Mix-pup te weten dat het goedmoedige karakter van de Labrador niet per se aanwezig hoeft te zijen. De kans is groot dat de kleine pup aanzienlijk meer kenmerken van de herdershond zal vertonen dan de Labrador. Een andere zeer populaire Labrador Mix puppymix is die tussen Labrador en Golden Retriever.
 

 

Labrador-Golden Retriever kruising

Deze kruising wordt beschouwd als een van de meest populaire en succesvolle. Het zijn twee zeer populaire hondenrassen met zeer vergelijkbare eigenschappen. Hier kunt je vrijwel zeker voorspellen wat voor soort pups je mee naar huis neemt. Golden Retrievers worden vaak gebruikt als reddings- en geleidehonden. Ze staan bekend als zeer intelligent, met een zeer snelle geest en ze blijken zeer coöperatief te zijn met hun eigenaren. De Golden retriever Mix hebben een zeer evenwichtig temperament en brengen graag tijd door met hun familie. Golden Retrievers zijn bijna even groot als Labradors maar verschillen in hun vacht die langer en golvend is. De meeste Labrador Retriever kruisingen hebben een iets kortere vacht vergelijkbaar met die van Labradors maar zelfs dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Golden Retrievers zijn meestal zeer robuuste en gezonde dieren maar er zijn een aantal kenmerken waar je op moet letten voordat je een puppy mee naar huis neemt. Een uitgebreide oogtest is aan te raden aangezien beide rassen vaak last hebben van oogziekten. Het zou ook raadzaam zijn om te onderzoeken of een van de dieren een geschiedenis van kanker heeft en of hun voorouders er niet op jonge leeftijd aan zijn gestorven.

3eGolf.nl