3EGolf
Image default
Zakelijke dienstverlening

Meest voorkomende gevallen van waterschade?

 

Dit zijn enkele van de meest voorkomende redenen voor waterschade in een huis, maar er zijn er nog veel meer die hieraan bijdragen

Jaarlijks gaan er miljoenen euro’s verloren door waterschade. Schimmel op muren, kromgetrokken vloeren, aangetaste meubels zijn slechts enkele van de ongelukkige gevolgen die kunnen voortvloeien uit waterschade. Waterschade kan een aantal vervelende gevolgen hebben. Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende oorzaken van waterschade en wat u kunt doen om dit te voorkomen.

Waterschade aan het dak ontstaat meestal als gevolg van een lekkage

Er zijn veel verschillende soorten waterschade, maar de meest voorkomende is waterschade dat veroorzaakt wordt door een daklek. Vooral platte daken zijn gevoelig voor dit soort schade. Door de talrijke naden op platte daken krimpen en zetten deze naden uit als het weer verandert. Hierdoor ontstaan er na verloop van tijd scheuren in het dak. Enkele van de andere redenen voor daklekkage zijn veroudering en schade van buitenaf, zoals door vallende voorwerpen of slechte weersomstandigheden. U kunt de volgende stappen ondernemen om een daklekkage te voorkomen: Als u overweegt een nieuw dakbedekkingsmateriaal aan te schaffen, moet u met meer dan alleen de prijs rekening houden. Het kiezen van een dakbedekking die duurzaam en van hoge kwaliteit is, is een van de belangrijkste factoren. Hierdoor is het voor u dus een goede investering op lange termijn. Zorg ervoor dat u uw dak regelmatig inspecteert om er zeker van te zijn dat er geen kleine scheurtjes of andere gebreken zijn. Losse pannen op uw dak kunnen ook lekkage over uw dak veroorzaken. Het is belangrijk om uw dakgoten jaarlijks te reinigen. Ophoping van vuil kan leiden tot lekkage in uw dak via de goot. Het kiezen van een dakbedekking die duurzaam en van hoge kwaliteit is, is een van de belangrijkste factoren.

Lekkages in de leidingen kunnen tot waterschade leiden

De volgende stap-voor-stap handleiding helpt u erachter te komen of u te maken heeft met een lek in uw leidingen in plaats van een lekkend dak. Het kiezen van een dakbedekking die duurzaam en van hoge kwaliteit is, is een van de belangrijkste factoren. Als dit het geval is, dan zou de volgende stapsgewijze handleiding u moeten helpen om erachter te komen of u te maken heeft met een lek in uw dak.

stap 1: Om uw watermeterstand bij te houden voordat u ’s nachts gaat slapen, moet u een notitie maken

Stap 2: Zorg ervoor dat je ’s ochtends hetzelfde doet als er nog geen water is verbruikt.
Stap 3: Er is geen twijfel dat er een lek in de waterleiding is als de watermeterstand gelijk is gebleven en als de watermeterstand is afgeweken, dan is er waarschijnlijk een lek in de waterleiding.

Het inhuren van een loodgieter kan u helpen voorkomen dat er nog meer schade ontstaat door het lek in de waterleiding, die veroorzaakt zou kunnen zijn door een onjuiste installatie van de leidingen. 

Het Routinematige preventieve maatregelen zijn essentieel om lekkages in de toekomst te voorkomen.

Een loodgieter bellen voor preventief onderhoud is de beste manier om verdere schade aan uw leidingen te voorkomen als ze doorgeroest zijn. Zodra dit is gebeurd, kan verdere schade aan de leidingen worden voorkomen. 

 

https://loodgietersutrecht030.nl/
3eGolf.nl