3EGolf
Image default
Gezondheid

Mijn hond heeft moeite met plassen, wat nu?

Het is als eigenaar van een huisdier jouw verantwoordelijkheid om het beestje zo gezond mogelijk te houden. Het is dan ook raadzaam om de diverse uitingen van klachten van de huisdieren te kennen. Een hond laat gelukkig al snel weten dat er iets mis is. Omdat niet alle hondeneigenaren op de hoogte zijn van deze uitingen hebben we de meest voorkomende voor je op een rijtje gezet.

Honden die anders plassen

Het plasgedrag van een hond is veelzeggend voor de gesteldheid van de blaas. Dit is dan ook een uiting van een probleem die je als hondeneigenaar snel kunt vaststellen. Als de hond bijvoorbeeld veel vaker moet plassen dan voorheen, dan weet je dat er iets mis is met de blaas van het beestje. Je kunt dit als hondeneigenaar gemakkelijk opmerken als de hond vaker laat blijken dat hij/zij moet plassen. Als je bijvoorbeeld niet de gehele dag met je hond doorbrengt, maar deze wel vaker moet plassen zul je dit alsnog merken. Het kan voorkomen dat je volledig zindelijke hond gedurende jouw werkdag ergens in huis heeft geplast. Heel vervelend voor jou natuurlijk, maar waarschijnlijk nog veel vervelender voor de hond! Dit kan namelijk een teken zijn van blaasstenen bij honden. Ook kun je, als je de hond uitlaat, opletten op het plasgedrag van de hond. Als het beestje veel moeite heeft om de urine te lozen, dan duidt dit ook op complicaties! Het is daarom goed om met regelmaat het plasgedrag van de hond te controleren. Als de hond moeite heeft met plassen of bij het urineren bloed verliest kan dit duiden op een blaasontsteking bij honden. In beide gevallen is het raadzaam om zo snel mogelijk een huisarts te bezoeken. De huisarts kan uw beestje er snel weer bovenop krijgen!

Raar gedrag met de oren van de hond

De oren zijn naast het luisteren ook het primaire communicatiemiddel van de hond. De honden gebruiken de oren om te communiceren met andere honden. Omdat de oren naast het zintuig horen dus ook voorzien in de communicatie kun je wel concluderen dat deze enorm belangrijk zijn. Je kunt complicaties aan de oren herkennen doordat de hond bijvoorbeeld continue naar één kant leunt met het hoofd of steeds op de oren aan het krabben is.  

3eGolf.nl