3EGolf
Image default
Onderwijs

Vervelen tijdens corona? Niet nodig!

Ontwikkel jezelf in Coronatijd

Het is een natuurlijk een hele angstige en onzekere tijd. En een hele verdrietige tijd zeker voor de mensen die er dichtbij mee geconfronteerd worden door verlies van een dierbare of zelf ziek zijn of zijn geweest. Met uitzondering van de mensen die het nu juist extra druk hebben, onze helden in de zorg, politie en schoonmaakpersoneel zijn de meeste onder ons in het bezit gekomen van extra tijd. Er verandert een hoop voor heel veel mensen. Nu begint het langzaam een beetje duidelijker te worden hoe we hier mee om moeten gaan en hoe we onszelf en de ander kunnen beschermen, dat geeft iets minder angst. Voor een hoop mensen betekent dit ook dat ze veel meer thuiswerken met als voordeel geen tijd meer kwijt te zijn aan in de file te staan elke dag. En voor een grote groep betekent het geen werk meer dus bezig gaan met een nieuwe baan en omgaan met het onzekere gevoel hoe dit allemaal verder moet.

Hoe ga jij met coronatijd om?

Er zijn mensen die net doen of er niets aan de hand is, er zijn mensen die heel erg voorzichtig worden, iedereen gaat er mee om op zijn eigen manier. Er zijn mensen die zich echt vreselijk vervelen, en daar helemaal in zwelgen en blijven hangen. Je kan er ook voor kiezen om deze tijd op een andere manier te besteden en anders te gaan zien. Als we er vanuit gaan, dat er bij jou in je naaste omgeving een hoop bespaard is dan hè? Anders wordt het een ander verhaal. De meeste onder ons krijgen even een time-out, even een moment voor bezinning, even op adem komen. Want het was een feit dat we wel heel erg gehaast en daardoor ongezond bezig waren met z’n allen. Zelfs kinderen kunnen een burn-out krijgen in Nederland.

Verander

Durf het aan en ga het op een positieve manier benaderen. Je hebt nu tijd gekregen, tijd voor jezelf dit kan je aanpakken om eens na te gaan wat heb ik nou altijd al willen doen? Dingen waar je normaal niet aan toe komt. Ga eens ontdekken waar je van kan genieten en waar je plezier in krijgt. En het hoeft echt geen veel geld te kosten dus laat dat geen excuus worden.

Ideeën

Tuinieren kan een grote passie worden, een mooie siertuin of heerlijk je eigen groenten verbouwen. Daar hoef je ook ook niet per se een eigen tuin voor te hebben. Informeer bij je gemeente naar de mogelijkheden of als je iemand in je buurt kent die een grote tuin heeft maar er nauwelijks iets mee doet misschien kun je daar eens mee praten.
Lezen, heerlijk boeken lezen en jezelf op die manier ontwikkelen. Koken, nu heb je tijd om niet even snel iets in elkaar te flansen maar je kan je verdiepen om gezonde verantwoorde maaltijden te gaan voorzetten. En daarmee andere mensen inspireren om ook gezonder te gaan leven. Meer bewegen, een sport gaan beoefenen waar je heel veel profijt van gaat krijgen. Een online cursus voeding en sport gaan volgen. Er is keuze genoeg.

3eGolf.nl