3EGolf
Image default
Financieel

Moet ik investeren in cryptocurrency?

Cryptocurrency en dan vooral de koersen doen de laatste maanden alsof ze alleen maar naar boven kunnen bewegen. Een hoop coins gaan keer tien en dit zorgt voor interesse bij nieuwe beleggers. Dit zorgt er vervolgens voor dat de koersen verder stijgen. Het is dan ook logisch dat sommige mensen zich afvragen of het niet te laat is om te investeren in cryptocurrency.

 

Is dat zo?

Dat hangt er vanaf. Niet echt een antwoord waar je iets mee kan, maar toch is het de waarheid. Niemand kan namelijk met zekerheid zeggen wat de koersen in de toekomst gaan doen. Er worden een hoop crypto koers verwachtingen gedaan die je hiermee verder kunnen helpen, maar een zekerheid is het niet. 

 

Het mag duidelijk zijn dat bitcoin en cryptocurrency een behoorlijke stijging hebben gezien in de afgelopen maanden. Dat zou kunnen betekenen dat je voor nu even te laat bent. Als we echter verder uitzoomen en kijken naar de toekomst van cryptocurrency over bijvoorbeeld twintig jaar zou je ook kunnen concluderen dat we er nog vroeg bij zijn.

 

Steeds meer grote bedrijven beleggen in Bitcoin, waaronder bijvoorbeeld Tesla. Het bitcoin nieuws wordt steeds volwassener en is al lang niet meer over die paar nerds op het internet die een stuk code geschreven hebben. Het is een volwassen financieel product op het eerste gezicht. Als je er dieper in duikt is het zelfs nog veel meer dan dat. 

 

Niemand kan voor jouw bepalen of het te vroeg of te laat is om bitcoin of cryptocurrency te kopen. Dit hangt helemaal af van de conclusies die je trekt na het doen van je eigen onderzoek. Een veilige keuze zou in ieder geval kunnen zijn om een beetje te beleggen. Doe je dit met een klein bedrag? Dan maakt het niet zoveel uit als het mis gaat en mis je de boot niet als de koers hard omhoog gaat. Dat noem je een win win situatie.

 

3eGolf.nl