3EGolf
Image default
Dienstverlening

Niet iedereen mag zomaar rigging installeren

Wat houdt de term rigging in?

Rigging is een omschrijving van materialen die vooral in de evenementensector veel gebruikt worden. Op evenementen zoals concerten, theatervoorstellingen en bijvoorbeeld zakelijke evenementen. Tijdens deze events wordt veelal gebruik gemaakt van av-techniek, zoals geluidsinstallaties en lampen. Soms vindt een organisator het belangrijk dat deze middelen in de lucht komen te hangen. Dit om bijvoorbeeld te zorgen voor een andere lichtinval dan wanneer de lampen op podiumhoogte staan. Maar vooral geluid is hier een grote factor. Op grote terreinen zoals een stadion is het belangrijk dat iedereen het geluid kan horen. Boxen die in de lucht hangen kunnen het geluid verder dragen. En wat dacht je van tribunes waarbij mensen op de bovenste rijen ook moeten worden voorzien van audio? Er zijn vele redenen om te kiezen voor het gebruiken van rigging materialen.

Gebruik trussen om je evenementtechniek te bevestigen

Trussen zijn constructies van aluminium die erop gebouwd zijn om veel gewicht te kunnen dragen. Hoewel ze zelf licht in gewicht zijn, dragen deze elementen veel van deze eerdergenoemde evenemententechniek. Door hun lichte gewicht zijn de trussen makkelijk te verplaatsen. Het vervoer van deze elementen is daarom vaak geen probleem. De eerder benoemde lampen en audio-installaties worden aan deze trussen vastgemaakt.

Met motortakels hijs je de trussen de lucht in

Het is de bedoeling dat de trussen met hun audiovisuele middelen daaraan de lucht in gehesen worden. Omdat dit behoorlijk zwaar is, wordt er gebruik gemaakt van motortakels. Deze zijn er in verschillende soorten: waar de ene relatief lichte gewichten kan dragen, is de andere speciaal gemaakt voor onwijs zware materialen. Deze takels worden bestuurd door middel van speciale controllers. Op afstand kunnen specialisten de trussen daarmee precies op de gewenste hoogte takelen.

De perfecte materialen voor je rigging op maat

Een groot voordeel van trussen is dat dit in feite aparte elementen zijn. Deze worden aan elkaar bevestigd tot één grote constructie. Afhangend van jouw locatie kun je de meest passende vormen selecteren. Je kunt alles in één rechte lijn vormen, maar je kunt ook gaan voor de bochten of de hoeken. Samen met de specialist kun jij het perfecte plan voor jouw rigging gaan ontwerpen.

De experts zijn bevoegd om je rigging te installeren

Houd in je achterhoofd dat rigging gevaarlijk is om te installeren omdat het op grote hoogte moet gebeuren. Tevens gaat het om av-techniek dat over het algemeen zwaar is. Alleen bedrijven die hiervoor zijn gecertificeerd mogen de installatie van deze materialen uitvoeren. Het is daarmee belangrijk dat je daarom kiest voor een organisatie die jou rigging kan verhuren en deze ook mag installeren.

https://riggingbox.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat kan een dakdekker in Gouda voor mijn woning betekenen?

Een wasserij in Rotterdam die alle stoffen voor u schoon krijgt

Op zoek naar een handige vergaderlocatie?

3eGolf.nl