3EGolf
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe vindt u de beste boekhouder?

Elke onderneming, groot of klein, heeft een boekhouder nodig. In Nederland is het zelfs verplicht om als bedrijf uw boekhouding bij te houden en minimaal 7 jaar te bewaren. Geen enkele boekhouder is hetzelfde. Er zijn boekhouders die niet verder gaan dan het invullen van uw belastingaangifte. Een goede boekhouder houdt uw financiële administratie bij en geeft gedegen advies. Met dit bericht willen wij u graag informeren over waar een goede boekhouder aan moet voldoen, wat uw boekhouder voor u kunt doen en de prijs van een goede boekhouder.

Waar moet een goede boekhouder aan voldoen

Een goede boekhouder of boekhoudkantoor dient op de hoogte te zijn van de actuele wet- en regelgeving. Hierdoor bent u verzekerd dat u niet opeens onverwacht te veel betaalt of misschien zelfs wel een boete ontvangt! Daarnaast heeft een goede boekhouder oog voor detail en komt hij of zij altijd de gemaakte afspraken na. Tevens moet een goede boekhouder zichzelf terugbetalen. Wilt u een goede boekhouder vinden? Ga dan eens na bij uw vrienden of familie of zij tevreden zijn met hun boekhouder, of ga zelf online op zoek. U kunt een boekhouder vinden met zoektermen als “Boekhouding ZZP” of “Boekhouding MKB”.

Wat kan een boekhouder voor u doen

Belangrijk om te weten is welke administratieve taken u uw boekhouder wilt laten doen. Dit kunnen zaken zijn als de aangifte inkomstenbelasting, btw-aangifte (per kwartaal), opstellen van rapportages of het crediteuren- en debiteurenbeheer. Dit zijn eigenlijk de meest gebruikelijke taken van een boekhouder. Echter, een goede boekhouder zet voor u altijd de extra stap. Zo kunnen zij u voorzien van het juiste advies zodat u strategische beslissingen kunt maken over de voortgang van uw bedrijf. Een goed boekhoudkantoor kan u dus bijstaan met de boekhouding en de administratieve werkzaamheden zodat u al uw aandacht in het runnen van uw bedrijf kunt stoppen.

Een goedkope boekhouder is niet altijd de beste boekhouder

De belangrijkste eigenschappen van een boekhouder is dat hij of zij correct en accuraat is. Een betrouwbare boekhouder is dus erg belangrijk! Een goedkope boekhouder die niet accuraat is kan een groot gevaar zijn voor het voortbestaan van uw onderneming. Voor veel startende ondernemers kan het in de armen nemen van een boekhouder een grote kostenpost zijn. Hierin is het belangrijk dat u goede afspraken maakt om onenigheid te voorkomen. Om de kosten te drukken kunt u ervoor kiezen om maar een paar afspraken per jaar met uw boekhouder in te plannen. Dan kunt u op deze tijdstippen de voortgang van uw bedrijf bespreken. Daarnaast is het ook mogelijk om een online boekhoudpakket af te sluiten. Deze zijn vaak het goedkoopst en daarmee bent u alsnog voorzien van veel gebruiksgemakken.

3eGolf.nl