3EGolf
Image default
Cadeau

Originele ideeën waarop jij een cadeautje kunt inpakken

Een cadeau leuk inpakken is een kunst op zichzelf. Het juiste inpakpapier, lint en accessoires kunnen een eenvoudig cadeau transformeren tot een prachtig ingepakt geschenk. Hieronder volgen enkele creatieve manieren om een cadeau op een leuke en originele manier in te pakken met bijvoorbeeld kraft inpakpapier voorzien van een print.

Kis het juiste inpakpapier

Het kiezen van het juiste inpakpapier kan een groot verschil maken bij het inpakken van een cadeau. Kies een papier dat past bij de gelegenheid en de persoon voor wie het cadeau is bestemd. Voor een verjaardag kun je bijvoorbeeld vrolijk en kleurrijk inpakpapier gebruiken, terwijl voor een bruiloft of een jubileum goud- of zilverkleurig papier geschikt kan zijn.

Gebruik thematische accessoires

Accessoires kunnen een leuke manier zijn om een cadeau in te pakken. Gebruik bijvoorbeeld linten, strikken, stickers en kaartjes die passen bij het thema van de gelegenheid of de persoonlijkheid van de ontvanger. Voor een verjaardag kun je bijvoorbeeld ballonnen, kaarsjes en feesthoedjes gebruiken, terwijl voor een babyshower of een geboorte linten en stickers met baby thema’s kunnen worden gebruikt.

Maak gebruik van creatieve vouw- en knooptechnieken

Met de juiste vouw- en knooptechnieken kun je een cadeau op een originele manier inpakken. Probeer bijvoorbeeld eens een eenvoudige enveloppe-vouwtechniek, waarbij je het inpakpapier diagonaal vouwt en de zijkanten vastplakt. Of gebruik de Japanse Furoshiki-techniek, waarbij je een vierkant stuk stof of papier gebruikt om het cadeau in te pakken en vervolgens met knopen en linten vast maakt.

Maak het persoonlijk met foto’s en tekeningen

Maak het inpakpapier persoonlijker door er foto’s of tekeningen op te plaatsen. Gebruik bijvoorbeeld een foto van de ontvanger of van jullie beiden samen en print deze op het inpakpapier. Of laat je kinderen het inpakpapier versieren met tekeningen en stickers.

Hergebruik materialen

Wees creatief en hergebruik materialen die je al hebt liggen. Gebruik bijvoorbeeld oude kranten, tijdschriften, landkaarten, of stof om cadeaus in te pakken. Voeg vervolgens persoonlijke accessoires toe om het geheel af te maken. Vooral tijdens de feestdagen, waarbij het kerst inpakpapier vaak wat duurder is, is het raadzaam het voorzichtig uit te pakken. Zo kun je het namelijk nog een keer weer gebruiken, hoe handig is dat?

Het inpakken van een cadeau is een kans om creatief te zijn en de ontvanger te laten zien hoeveel je om hen geeft. Gebruik deze tips om het cadeau op een leuke en originele manier in te pakken en maak het nog specialer voor de ontvanger.

 

3eGolf.nl