3EGolf
Image default
Aanbiedingen

Perfecte ijsblokjes maak je met zacht water

De zomer komt er weer aan en met warm weer is er niks zo lekker als ijsblokjes in jouw drankje die het drankje ijskoud maken. Deze ijsblokjes moet je dan wel in de vriezer hebben liggen. Maar wist je dat je de perfecte ijsblokjes het beste kunt maken met zacht water? In dit artikel lees je waarom het gebruiken van zacht water beter is. 

IJsblokjes maken met zacht water

Of je nu frisdrank, een wijntje, ijskoffie of een cocktail serveert: enkele ijsblokjes maken het drankje helemaal af in de zomer én ze zorgen er ook voor dat jij extra lang kunt genieten van het koude drankje. Bij het maken van ijsblokjes is het het beste om zacht water te gebruiken. De calcium- en magnesiumverbindingen die in hard water zitten, zorgen ervoor dat de ijsblokjes sneller ontdooien. Met zacht water heb je daar veel minder last van en de ijsblokjes smelten minder snel. Heb jij nog geen waterontharder thuis? Dan kun je het water waarmee je de ijsblokjes gaat maken eerst koken of je kunt kijken of een waterontharder van  Soft Water Systems iets voor jou is.

De houdbaarheid van ijsblokjes

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de dingen die ze in de diepvries hebben liggen onbeperkt kunnen bewaren. Maar dit is niet het geval! Zelfs kraanwater waar je de ijsblokjes van maakt, heeft een houdbaarheidsdatum. Buiten de vriezer blijft water namelijk maar één dag goed. In ijsblokjesvorm is dat twee weken wanneer de ijsblokjes niet luchtdicht zijn afgesloten. Wanneer ze wel helemaal luchtdicht verpakt zijn, kun je de ijsklontjes zo’n drie maanden in de vriezer bewaren. Door de vrieskou groeien de bacteriën in de vriezer niet heel snel, maar ze zitten er wel en de vriezer dood de bacteriën jammer genoeg niet. Gelukkig kost het niet heel erg veel moeite om nieuwe ijsblokjes te maken.

Het smelten van de ijsblokjes

Hoe snel de ijsblokjes smelten is afhankelijk van drie verschillende dingen. Het eerste punt hadden we hierboven al kort besproken en dat is of de ijsblokjes van hard of zacht water gemaakt worden. De ontdooitemperatuur licht bij zacht water veel hoger en dat is gunstig wanneer je wat langer van de ijsblokjes wilt genieten. De speelt de omgeving ook nog een rol, buiten in de wind en zon smelten de ijsblokjes sneller dan binnen en de vorm van de ijsblokjes heeft hier ook invloed op. Sommige vormen smelten namelijk sneller dan andere vormen.

 

3eGolf.nl