3EGolf
Image default
Huishoudelijk

Raamfolie: de eenvoudige oplossing voor meer thuiscomfort

Het kiezen van de juiste raambedekking is nog knap lastig. Hoe je de ramen bedekt is direct van invloed op de lichtinval in je woning, de mate van privacy en de manier waarop je interieur samenkomt. Een belangrijke keuze dus! Raamfolie is een van de meest voordelige en eenvoudige oplossing voor raambedekking. Het is ook nog eens erg veelzijdig en er zijn eigenlijk geen nadelen! Lees in dit artikel meer over de voordelen van raamfolie.

Zoveel privacy als je wilt, zonder in te leveren

Wanneer je raambedekking zoekt is privacy een belangrijke overweging. Veel huizen hebben grote ramen waardoor er veel licht binnenkomt. Dat is prettig, zelfs belangrijk voor je gezondheid, maar het betekent ook dat je inlevert op privacy. Gordijnen of jaloezieën lossen dit probleem op maar die moet je een eindje van het raam af bevestigen en wanneer je ze sluit ben je de ruimte op de vensterbank kwijt en bovendien kan licht er vaak ook niet meer doorheen komen.

Privacy folie lost dit probleem ook op maar dan zonder dat je er qua licht of ruimte op inlevert. Je brengt het direct op het raam aan waardoor het geen plek inneemt. Wanneer je voor speciale one way vision folie kiest kunnen mensen van buiten niet naar binnen kijken maar andersom wel. Zo krijg je maximale privacy zonder de lichtinval in huis te beperken! Er is overigens ook speciale raamverduisteringsfolie beschikbaar die ook het licht, en de daarbij behorende schadelijke uv-straling wegneemt. Deze folie wordt vaak gebruikt bij opslaglocaties.

Bespaar ruimte, tijd en geld met raamfolie

Met raamfolie bespaar je ruimte, tijd en geld. Ruimte omdat je vensterbank vrij blijft en je daar dus spulletje op kunt zetten. Tijd omdat het aanbrengen van raamfolie erg eenvoudig is. Ben je op zoek naar de makkelijkste raamfolie om aan te brengen, kies dan voor de zogenoemde Squid folie. En geld omdat raamfolie lang meegaat en meestal een stuk goedkoper is dan andere vormen van raambedekking zoals gordijnen.

3eGolf.nl