3EGolf
Image default
Gezondheid

Relatietherapie

Wanneer je huwelijk even niet zo soepel verloopt, kan relatietherapie een uitkomst bieden. Daarvoor hoef je natuurlijk niet getrouwd te zijn. Ook als je op een andere manier een relatie hebt, kun je als stel terecht bij relatietherapie. Relatietherapie is bedoeld om jullie samen te helpen. Evengoed als dat therapie bedoeld is om een individu te helpen. Hoe de relatietherapie precies ingericht wordt, hangt natuurlijk van allerlei factoren af, net als dat bij een individu zo is. Er zijn verschillende aspecten waar je daarbij aan kunt denken.

 

Oorzaak

Dat begint natuurlijk met het probleem. Waarom gaat het niet goed in de relatie? Heeft iemand iets gedaan dat volgens de ander, of volgens beiden, niet door de beugel kan? En wat is dat dan? Of zit er gewoon een dip in de relatie die er misschien is ingeslopen over de loop van de relatie. Misschien weten jullie het zelf niet eens. Dan kan relatietherapie helpen te achterhalen waar het probleem of de dip vandaan komt. En vervolgens sturen op hoe daar bovenop te komen. 

 

Onpartijdig

In relatietherapie is de therapeut de neutrale of onpartijdige factor. Hij of zij zal geen kant kiezen of voorkeursbehandeling geven aan één van tweeën. Anders zou de therapie natuurlijk averechts werken. Uiteindelijk is het doel van relatietherapie om mensen dichter bij elkaar te brengen. De manier waarop zal voor iedere situatie anders zijn. Dat hangt af van de therapeut, het probleem en de wensen van jullie als stel. Je kunt bijvoorbeeld meer intimiteit of juist betere communicatie zoeken. Dat zijn vaak voorkomende doelen in relatietherapie. En problemen die zich vaker voordoen in langdurige relaties.

 

Iemand vinden

Relatietherapie volg je bij een opgeleide therapeut. Deze kun je via het internet bijvoorbeeld vinden bij jou in de buurt. Je kunt ook je huisarts of bekenden, vrienden of familie vragen of zij bekend zijn met relatietherapeuten in de buurt. Het is wel zaak dat je je beiden op je gemak voelt. Zowel bij de therapeut als in de therapie. Als één van jullie er niet voor open staat, kan het lastig zijn om naar verbetering toe te werken. 

 

Tip: Kijk voor relatietherapie op Sabinewensing.com

 

https://sabinewensing.com/

Gerelateerde artikelen

Intermittent fasten: wat is het en hoe werkt het?

De beste preventieve medicatie

3 voordelen van de beugel van Invisalign

3eGolf.nl