3EGolf
Image default
Kinderen

Schaakkoning voor alle generaties

Bij de schaakkoning komen alle generaties aan hun gerief. Heb je er ooit over nagedacht om met je kinderen te gaan schaken? Ik weet het, het klinkt nogal ingewikkeld, maar eigenlijk is het een geweldig spel. Ook al ben ik niet de beste schaker ter wereld. Maar het is een geweldig spel om te doen met je kinderen. Al denk je als ouder eerder aan kleuren, verhaaltjes voorlezen, puzzelen, spellen met een bal enz. Het gebruikelijke werk zeg maar. Ik ben helemaal voor het spelen met je kinderen in het algemeen, want het is een geweldige manier om contact met ze te maken.

De Schaakkoning heeft voor elk wat wils

Schaken met een spel van de Schaakkoning is niet alleen erg leuk, het is ook fantastisch om die kleine hersenen te helpen groeien op geweldige manieren. Het helpt bij het ontwikkelen van allerlei vaardigheden die je kinderen zullen helpen opgroeien tot fantastische mensen die gelukkig en succesvol zullen zijn. En dat is toch wat we allemaal wel willen voor onze kinderen?

Schaken zorgt voor een groei van het oplossend vermogen

Wat gebeurt er als je je pion daar neerzet? Is het waarschijnlijk dat mama het met haar koningin zal meenemen? Hoe kom je bij je uiteindelijke doel om de koning van je tegenstander te doden? Ik ben altijd verbaasd als ik bezig ben me te concentreren op een pionnetje als mijn koning plotseling wordt aangevallen. Mijn kinderen zijn goed in aanvallen!

Voordelen van schaken met je kinderen

1. Schaken help je kind zich te concentreren. Het is een redelijk lang en intensief spel. Mijn kinderen zijn er zo dol op, ze raken er zo bij betrokken. Je ziet de tandwielen zoemen, de radertjes draaien. De hersenen die worden geoefend.

2. Schaken verbetert je geheugen. Gewoon onthouden hoe alle stukken bewegen is genoeg om je geheugen te trainen.

3. Bij schaken gebruikt je beide kanten van je hersenen. Schaken is een geweldig 3D spel en je oefent beide delen van je hersenen. Naarmate we ouder worden richten we ons meer op één kant, de linkerkant en laten we onze rechter hersenhelft lui worden. Hoe meer we beide kanten van de hersenen gebruiken, hoe beter. Hersenen moeten worden gebruikt en geoefend om op hun maximale capaciteit te functioneren.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie over schaken.

Gerelateerde artikelen

Waarom zijn eenhoorns zo populair bij meisjes?

Kraamzorg van een verloskundige in Nijmegen West

Kinderoorbellen cadeau doen aan jouw kinderen

3eGolf.nl