3EGolf
Image default
Dienstverlening

Scheiden zonder zorgen met professionele begeleiding

Als je besluit om te scheiden, komt er veel op je af. Naast veel emoties, kun je ook zorgen hebben. Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het van belang om samen te werken. Dit omdat je na de scheiding nog steeds met elkaar verbonden blijft. Gelukkig is er in Nederland goede hulp om jullie hierin te begeleiden. Een voorbeeld hiervan is een scheidingscoach. Deze helpt mee om jullie financiële situatie in kaart te brengen. Zo weet je precies hoe je financiële toekomst er na de scheiding uit zal zien. Daarnaast helpt een scheidingscoach ook in het stimuleren van de communicatie tussen jullie.

Denk aan het vastleggen van praktische afspraken. Maar ook zal besproken worden hoe jullie het ouderschap na de scheiding voor je zien. Kiezen jullie voor co-ouderschap? En hoe zit het precies met alimentatie? Allemaal dingen waar de scheidingscoach alles over weet. En dat neemt zorgen uit handen. Scheiden zonder zorgen is zeker mogelijk met onafhankelijke en professionele begeleiding.

 

Type ondersteuning bij een zorgeloze scheiding?

  • communicatie verbeteren d.m.v. mediation
  • regelen van praktische zaken
  • geldzaken regelen
  • afspraken vastleggen
  • kindgesprekken voeren

 

Emoties kunnen een goede communicatie in de weg staan. Bijvoorbeeld bij boosheid of verdriet aan de kant van je partner, jezelf of jullie beiden. Een scheidingsmediator is onafhankelijk en helpt in het gesprek. Doordat deze neutraal is, kan er een doelgericht gesprek over de afhandeling van de scheiding gevoerd worden.

 

Belangrijke financiële beslissingen

Als je een koophuis hebt, kan het zijn dat er nog hypotheek op het huis rust. Wil één van jullie hier blijven wonen? De scheidingscoach weet dan hoe het zit met uitkopen en het verdelen van bezittingen. Doordat ze precies kunnen vertellen wat er geregeld moet worden, helpen ze jullie op weg. Maar ook voor de zorg van huisdieren en verdeling van materiële zaken zal deze jullie helpen aan een oplossing.

Alles wat afgesproken wordt, legt de bemiddelaar vast in een scheidingsconvenant. Zo kun je altijd nalezen hoe jullie het afgesproken hebben.

Voor kinderen is een goede begeleiding onmisbaar. Goede gesprekken en een luisterend oor, helpt om ze richting te vinden. En goede zorg voor je kind in deze lastige tijd maakt dat je echt zonder zorgen kunt scheiden. Ook om zo te bouwen aan de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Huis ontruimen na overlijden

Goedkope slotenmaker in Eindhoven | www.slotenmakergerard.nl

Een traprenovatie laten uitvoeren door een specialist

3eGolf.nl