3EGolf
Image default
MKB

Sportprijzen voor activiteiten waar je nog niet aan had gedacht

Sportprijzen reiken we uit bij voetbalwedstrijden, tennistoernooien en hardloopevenementen. We zijn gewend aan sportprijzen bij reguliere sporten maar wist je dat sportprijzen ook bij tal van andere activiteiten worden uitgereikt? In dit artikel krijg je meer inzicht in de veelzijdigheid van sportprijzen en doe je ideeën en inspiratie op voor je eigen evenement of wedstrijd.

Sportprijzen bij kaartspelen

Kaarten is al eeuwenlang leuk tijdverdrijf voor hele volksstammen. Nederland telt verschillende Bridge verenigingen en ook Hartenjagen, Poker en Klaverjassen zijn populair. Mensen komen wekelijks samen om te spelen en dat kan behoorlijk competitief worden! Er worden dan ook regelmatig sportprijzen uitgereikt aan de winnaars. Soms kiezen organisatoren er ook voor om medailles te bestellen en die aan iedere deelnemer uit te reiken.

De opkomende markt van de e-Sports

Een andere tak van sport waarin sportprijzen een steeds belangrijker aandeel krijgen zijn de e-Sports. Gamen is sinds de introductie van de spelcomputer voor particulieren uitgegroeid tot een branche die maar liefst 159 miljard dollar waard is! En dat betekent dat er ook meer geld is voor het hosten van evenementen. E-sportwedstrijden trekken duizenden toeschouwers en leveren honderdduizenden tot miljoenen euro’s aan prijzengeld op voor de winnaar. Bij toernooien van populaire spellen als FIFA en DOTA 2 worden ook prijzen uitgereikt. Er is in een paar jaar tijd een heuse sportcultuur rondom games ontstaan en de verwachting is dat dit alleen maar groter wordt.

Prijzen bestellen voor je eigen e-sport evenement

Organiseer je zelf een e-sport evenement en wil je een medaille kopen? Je kunt medailles online bestellen en zelf personaliseren. Dat is handig want nog niet veel leveranciers richten zich op de productie van sportprijzen, specifiek voor de e-Sports markt.

3eGolf.nl