3EGolf
Image default
Dienstverlening

Tens: de effectieve en veilige pijnbestrijding tijdens de bevalling

In tegenstelling tot vroeger kiezen vrouwen tegenwoordig steeds vaker voor pijnbestrijding tijdens de bevalling. Er bestaan nu ook veel meer manieren om de pijn van de weeën te verminderen, waardoor het opvangen van de weeën een stuk beter gaat en hierdoor de bevalling vaak soepeler verloopt. Veel manieren om de pijn tijdens de bevalling te verminderen zijn medicamenteus. Maar met het tens apparaat voor bevalling kan je de bevallingspijn op een niet medicamenteuze manier verminderen.

Pijn bestrijdende middelen met risico’s voor baby en moeder

Niet alleen kiezen steeds meer vrouwen voor pijnbestrijding tijdens de bevalling, steeds vaker zijn vrouwen op zoek naar een manier van pijn bestrijden die veilig is voor de baby en de moeder. Aan de medicamenteuze manieren van pijnbestrijding zitten altijd enkele risico’s, voor zowel baby als moeder. De meest voorkomende middelen van pijnbestrijding zijn een ruggenprik, een injectie met morfine of pethidine of de Remifentanil pomp. Deze vormen van pijnbestrijding worden alleen in het ziekenhuis gegeven. Je dient na toediening in bed te blijven liggen. De hartslag, het zuurstofgehalte en de ademhaling van moeder en baby moeten constant in de gaten gehouden worden. Daarbij moet de baby soms extra geholpen worden met de ademhaling na de geboorte en is er kans op koorts bij zowel moeder als baby.

Pijn bestrijden zonder risico’s voor baby en moeder

De niet medicamenteuze, effectieve en geheel veilige manier van pijnbestrijding tijdens de bevalling is met het tens apparaat. Het tens apparaat, dat klein en handzaam is, kan zowel in het ziekenhuis als thuis gebruikt worden en geeft voor zowel de moeder als de baby geen risico’s.

Voordat je de tens behandeling opstart plak je speciale elektroden pleisters op je rug. Deze zijn via snoertjes aan het tens apparaat verbonden. Vervolgens start je een behandeling op het tens apparaat op. Het apparaat geeft lichte stroomstootjes af die als een tinteling aanvoelen. Door de elektrische stimulatie treed er een vermindering van pijnsignalen richting de hersenen op. Daarnaast zorgt de stimulatie ervoor dat het lichaam extra endorfine (lichaamseigen pijn dempende stof) aan gaat maken. Tijdens een tens behandeling blijf je gewoon mobiel. Of je nu wilt liggen, zitten, staan of rondlopen, het kan allemaal.

Via MaMMaTENS kan je tens huren. Er zijn verschillende apparaten voor een periode van 6 weken of per dag te huur.

https://www.mammatens.nl/

Gerelateerde artikelen

Een woning ontruimen kan een flinke klus zijn

Waar kun je eenvoudig alles in 1 pakketten vergelijken?

Eerlijk en juist advies over platte daken krijgt u van De Dakmakers

3eGolf.nl