3EGolf
Image default
Woningen

Tijdens een gesprek met een adviseur doorloop je de volgende vijf stappen

Jij gaat een sprong in het diepe nemen en een huis kopen. Deze beslissing zorgt voor een hoop stress en heeft geen garantie tot slagen. Toch nemen we allemaal een keer die sprong en gelukkig vaak wel met succes. Ook al heb je van tevoren geen idee op wat voor plek je gaat eindigen of misschien zelfs wat voor huis je zoekt, met de juiste motivatie en begeleiding komt het altijd op zijn pootjes terecht. In dit artikel lees je verschillende stappen die je doorloopt wanneer je hulp inschakelt.

Stap 1: onderzoek naar je huidige persoonlijke situatie

Nog voordat je begint met deze stappen is het verstandig om na te denken in welke stad of welk dorp je wilt wonen. Schakel bijvoorbeeld een hypotheekadviseur uit Bergen op Zoom in als je graag in die omgeving wilt wonen. Dit is namelijk de perfecte persoon om je te helpen tijdens je zoektocht. Allereerst starten jullie met het bekijken van je persoonlijke situatie en hoe je huidige financiën ervoor staan. Dit is belangrijk omdat je adviseur op deze manier weet wat er mogelijk is op grond van jouw inkomen en de wensen die je hebt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan en heb je wellicht nog budget over voor een verbouwing of de inrichting van je nieuwe huis.

Stap 2: er wordt gekeken welke financiële oplossing hier het beste bij aansluit

Met deze financiële inschatting gaat jouw adviseur vervolgens op zoek naar een woning die bij jou past. Dit is mogelijk omdat jouw huidige situatie uitvoerig is besproken en je adviseur daarnaast volledig op de hoogte is van jouw wensen. Dan is het vervolgens zijn taak om het in netwerk van makelaars in de omgeving te duiken en zo jouw toekomstige woning te vinden.

Stap 3: welke aanbieder past het meeste bij de oplossing?

Heeft je adviseur de woning gevonden? Dan is het zaak om een keuze te maken tussen de verschillende hypotheken in Bergen op Zoom. Door hier goed research naar te doen profiteer je uiteindelijk van lagere maandelijkse lasten en weet je zeker dat je voor de juiste opties hebt gekozen. Ook hier staat jouw adviseur klaar om je te begeleiden in de zoektocht naar een hypotheek die bij jou past.

Stap 4: de zoektocht naar het beste contract

Naast een hypotheek zijn er nog een aantal andere zaken die je dient af te sluiten bij de aankoop van een huis, zoals verzekeringen. Zo zijn er diverse mogelijkheden voor je huis, zoals een inboedel-, aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering. Maar ook voor je reis- en autoverzekering is het verstandig om bij dezelfde maatschappij te kijken. Op die manier regel je alles onder één dak en hoef je bij problemen niet verschillende instanties te bellen.

Stap 5: blijvend (langdurig) onderhoud en persoonlijk advies

Heb je heel lang genoten van je droomhuis, maar ben je toch toe aan verandering? Ook dan schakel je de hulp van je makelaar in. Naast het zoeken van een nieuwe woning, helpen ze je ook bij de verkoop en marketing van je huidige huis. Profiteer dus van deze top combinatie en regel al je woning gerelateerde zaken en verzekeringen onder één dak.

3eGolf.nl