3EGolf
Image default
Financieel

Tips om geld te verdienen, te sparen en te besparen

Niemand zegt natuurlijk nee tegen wat extra geld. Daarom hebben we in dit artikel wat tips beschreven om geld te verdienen, sparen en besparen!

Tip 1: Verkoop spullen

Je kent het vast wel. Je hebt een duur T-shirt gekocht, draagt het één keer en het shirt eindigt vervolgens achter in je kast. Het shirt zat toch niet lekker, of was toch niet helemaal jouw style. Of je hebt bijvoorbeeld een Playstation spel gekocht, speelt het één keer en vervolgens nooit meer. Zo zijn er ongetwijfeld nog vele voorbeelden die je zult herkennen. Het product terugbrengen of sturen kan niet meer, omdat het immers al gebruikt is. De oplossing? Verkoop het op Marktplaats! Je krijgt er misschien niet meer de betaalde nieuwprijs voor terug, maar alles wat je ervoor terugkrijgt is beter dan niks. Tel alles bij elkaar op, en je kunt toch een behoorlijk bedrag verdienen op deze manier. Gooi spullen die je niet meer gebruikt dus niet meteen weg, maar probeer ze altijd eerst te verkopen.

Tip 2: Boodschappen en kleding

Een kostenpost die meerdere keren per week terugkomt, is het doen van boodschappen. Veel mensen pakken het eerste merk van een product dat ze zien, zonder op de prijsverschillen met andere merken te letten. ‘Die paar cent, wat maakt dat nou uit?’. Wanneer je iedere week een hoop producten koopt, vormen die ‘paar centen’ op jaarbasis toch een behoorlijk bedrag dat je kunt besparen! Wist je namelijk dat de producten die op ooghoogte liggen vaak het duurst zijn, en de goedkopere producten onderaan het schap liggen? Natuurlijk zal je bij sommige producten het prijsverschil merken aan de smaak. Maar er zijn genoeg producten (zoals chocolade, chips en wasmiddel) waarbij er amper kwaliteitsverschil zit tussen duurdere en goedkopere merken!

Tip 3: Investeren

Dan de laatste tip: investeren. Het klinkt misschien heel saai, maar het kan je op lange termijn zeker wat opbrengen. Er bestaan verschillende manieren om te investeren. Zo kun je aandelen kopen of crypto munten kopen. Dit laatste doe je op zogenoemde ‘exchanges’, zoals Bitvavo. Door middel van een Bitvavo affiliate code kun je meteen geld besparen op handelskosten!

3eGolf.nl