3EGolf
Image default
Winkelen

Verschillende schaakborden bij Raindroptime

Met de intrede van het digitale tijdperk en opkomst van de nieuwe generatie gamers, zullen veel schakers gedacht hebben dat het einde van het klassieke schaakspel wel eens nabij zou kunnen zijn. Tegen de verwachting in blijkt dit helemaal niet zo te zijn. Sterker nog, vooral onder kinderen en jeugd is schaken populairder dan ooit. Dit is ook terug te zien in de cijfers van de Nederlandse schaakbond. In tien jaar tijd is het aantal jongere leden zelfs verdubbeld naar ruim 10.000 leden. En de huidige digitale mogelijkheden worden volop ingezet, waardoor dit eeuwenoude spel, jong en hip blijft. Voor een kwalitatief goed schaakspel, in welke stijl ook, kun je prima online terecht bij Raindroptime. 

Het klassieke schaakspel 

Schaken is al duizenden jaren oud. Hoewel de exacte herkomst van schaken niet te achterhalen is, wordt aangenomen dat het huidige schaakbord, schaakstukken en spelregels rond de 14e of 15e eeuw zijn ontstaan. Toen werd namelijk de dame geïntroduceerd als sterkste stuk van het schaakspel. De vorm van het schaakbord bleef de afgelopen eeuwen hetzelfde, maar er zijn in de afgelopen eeuwen wel verschillende uitvoeringen van het schaakbord verschenen. Of je nu een fanatiek schaker bent of juist helemaal niet, een antiek schaakbord zal prachtig mooi in je interieur staan en is een genot om op te spelen. Veel antieke schaakborden zijn betreffende hun design te plaatsen in een bepaalde tijdsperiode. Wanneer je dan op een dergelijk antiek schaakbord mag spelen, voel je de klassieke tijd weer even tot leven komen. Raindroptime heeft een assortiment aan goede kwaliteit antieke schaakborden, schaakstukken en schaakaccessoires. De charme van deze antieke schaakborden is de aanwezigheid van gebruikssporen, maar de schaakborden bevinden zich in uitstekende kwaliteit en brengt een stukje geschiedenis terug in je huis. 

Houten schaakbord 

Houten schaakborden worden al eeuwen gebruikt en zijn het standaard materiaal voor schaakborden. Ook voor schaakwedstrijden zal er altijd gebruik gemaakt worden van houten schaakborden en schaakstukken. Een houten schaakbord is bij Raindroptime verkrijgbaar in talloze verschillende houtsoorten. Van iepenwortelhout tot esdoornhout tot het luxe mahoniehout. Het is vooral een kwestie van smaak welke houtsoort je het mooiste vindt. De bewerking van een houten schaakbord speelt ook mee in je keuze. Hoe meer gepolijst een schaakbord is, des te gemakkelijker kunnen de schaakstukken over het schaakbord voortbewegen. Met de keuze van de afmetingen van een houten schaakbord bepaal je ook de grootte van de schaakstukken. Hoe groter de schaakstukken, hoe groter de velden moeten zijn in afmetingen van 30 millimeter tot 60 millimeter of nog groter. Kijk in de webshop van Raindroptime naar de vele mogelijkheden van een houten schaakbord. 

Metalen schaakbord

Waan je tijdens het schaken in middeleeuwse tijden, de tijden dat er nog gespeeld werd op metalen schaakborden. Raindroptime heeft in haar collectie enkele prachtige metalen schaakborden, bestaande uit messing en emaille. Deze metalen schaakborden staan op prachtige stijlvolle messing pootjes. De randen en de donkere vlakken van het schaakbord zijn geëmailleerd en je hebt de keuze uit verschillende kleuren emaille, zoals bruin, blauw, rood en groen. Hierdoor is je metalen schaakbord een stijlvolle blikvanger. 

Digitaal schaakbord 

Ook het schaakspel gaat digitaal. Spelen tegen de computer was reeds mogelijk, maar het wordt met de zogenaamde e-boards nu wel heel gemakkelijk gemaakt. Een digitaal schaakbord stelt je in staat om rechtstreeks tegen de computer te spelen op een traditioneel schaakbord. Het enige verschil met een traditioneel schaakbord is dat het schaakbord met USB of Bluetooth is verbonden met de computer. Het digitale schaakbord maakt het tevens mogelijk voor anderen om live de schaakpartij te volgen. Kijk in de webshop van Raindroptime naar de mogelijkheden van digitale schaakborden, want met je computer zit je nooit meer zonder tegenstander en kun je ook in je eentje op digitale wijze een prima schaakpartij spelen.

https://www.raindroptime.com
3eGolf.nl