3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Verschillende soorten zwembaden; welke is het meest geschikt?

Dit hangt natuurlijk af van het budget, het land waar je woont en je voorkeuren. Zoals elk jaar willen duizenden mensen een zwembad aanschaffen om optimaal van de zomerzon te kunnen genieten. Om dit prachtige project te realiseren, moet u wel weten welk type zwembad u moet kiezen. De keuze van het type zwembad dat u in uw huis gaat installeren, hangt af van veel criteria en veel informatie vindt u op onze website. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw tuin kunt u een ovaal, rond of rechthoekig zwembad plaatsen. Heeft u minder ruimte beschikbaar? Dan kan het erg voordelig zijn om een ​​klein zwembad te kopen! En kies je dan een bovengronds zwembad of een ingegraven zwembad? Dit is het eerste element dat moet worden bepaald. Deze twee soorten zwembaden kunnen als bouwpakket worden verkocht. Het voordeel van kitpools is dat ze sneller te installeren zijn.

 

De verschillende soorten zwembaden

  • Bovengronds zwembad: Als u prioriteit wilt geven aan het installatiegemak, overweeg dan een bovengronds zwembad. Ze zijn zuinig in gebruik en laten u genieten van alle voordelen van een zwembad.
  • Opblaasbare zwembaden: goedkoop, snelle installatie! Opblaasbare zwembaden zijn het meest betaalbaar en het meest praktisch. Als het seizoen voorbij is, vindt u uw tuin in de gebruikelijke staat terug. Het opblaaszwembad is over het algemeen bedoeld voor kinderen: het is klein en ondiep.
  • Zwembaden in kitvorm: sterker en eleganter. Bovengrondse zwembaden in bouwpakketvorm hebben iets meer tijd nodig om op te zetten, maar blijven zeer toegankelijk. Het buisvormige zwembad is zeer solide dankzij de metalen frames. Het houten zwembad is zeer esthetisch en past zich aan elke tuin aan. U kunt ook uw zwembadoverdekking of uw houten terras bouwen: de natuurlijke en traditionele uitstraling is unaniem! Het stalen zwembad, geleverd als bouwpakket, is eenvoudig te monteren en is zeer solide. Er zijn ook zwembaden met houtlook in staallook. Ze combineren de voordelen van hout (esthetisch) en staal (onderhoudsgemak).
  • Ingegraven zwembad. Kies voor een luxer zwembad en meer comfort met een ingegraven zwembad. Voor het ingegraven zwembadaanleg is een bouwvergunning vereist. Het is professioneel werk dat aan metselaars moet worden toevertrouwd. Maar het kan ook als bouwpakket worden verkocht.

Een monoblok zwembad: een solide zwembad in huis

Wat is een monoblokzwembad precies? Een monoblok zwembad is het type zwembad dat wij u echt aanraden. Het is een zwembad uit één stuk. We spreken van een monoblok zwembad als de opbouw van het zwembad één blok vormt, bestaande uit de bodem en de wanden van het zwembad. Het monoblokzwembad is een tegenstelling van het bouwpakket, dat in de handel kan worden gekocht en alleen thuis kan worden gemonteerd. Het meest voorkomende zwembad uit één stuk is ongetwijfeld het zwembad van beton. Beton is een perfect materiaal voor een zwembad op maat (het past zich aan alle wensen aan qua vormen of afmetingen), maar ook een stevig materiaal waardoor u lang van uw zwembad kunnen genieten.

 

Monoblok zwembad: professional verplicht!

Of we nu kiezen voor een constructie van beton of polyester voor ons zwembad uit één stuk, het is absoluut noodzakelijk om een professional aan te nemen voor de zwembadaanleg ervan! Een monoblok zwembad is een zwembad dat in uw tuin wordt ingegraven. Dus voordat u gaat kunnen zwemmen, moet er gegraven worden, de grond opvullen, de filtersystemen installeren, enz. Dat zijn vaardigheden die alleen een professioneel kan doen. En als het in het geval van een polyester omhulsel voldoende is om de constructie helemaal klaar in onze tuin te hebben afgeleverd, is het voor een monoblok betonnen zwembad ingewikkelder: naast het maken van het beton, zal het nodig zijn om een bekisting te hebben waar het beton in zal worden gegoten. Een zeer delicate klus, want zodra het beton is gestort om het monoblokbassin te ontwerpen, blijft de bekisting van gewapend beton in de grond. Een techniek die we “verloren bekisting” noemen, en die precisie en knowhow vereist: als het monobloc zwembad eenmaal in de tuin staat, is het onmogelijk om nog iets te veranderen!

https://www.zwembadbouwer.nl/
3eGolf.nl