3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen in Málaga

Málaga is de ideale bestemming voor een stedentrip in combinatie met een strandvakantie. De stad ligt in Andalusië, in het zuidoosten van Spanje. Je kunt al veel zien en doen in één weekend, maar het is ook zeker de moeite waard om langer te verblijven. Wij geven je wat tips om alles uit jouw bezoek aan Málaga te halen. 

Parque de Málaga

In Málaga vind je het groene stadspark genaamd Parque de Málaga. Je vindt hier veel tropische bloemen en palmbomen, maar ook kruidentuinen, fonteinen en standbeelden. Ondanks dat het park naast een drukke weg en de haven ligt, straalt het veel rust uit. In het park zijn veel hardlopers en wandelaars te vinden. Wanneer je een huis wilt kopen in Málaga via https://villanovaspain.com/ is dit park ideaal om even tot rust te komen of juist sportief bezig te zijn in deze prachtige omgeving. 

De haven van Málaga

De haven van Málaga, Almeral de las Sorpresas, is één van de oudste havens ter wereld. Toch ziet de haven er heel modern uit, omdat het recentelijk nog gerenoveerd is. Het gerenoveerde gedeelte is na de renovatie een architectonisch hoogtepunt geworden, dus het is zeker de moeite waard om daar een kijkje te nemen. De boulevard is hip en modern en het is de ideale plek om in het zonnetje van een heerlijke cocktail te genieten, terwijl je kijkt naar alle boten en schepen die in het water voorbij komen. 

Eten en drinken 

Wanneer je naar Málaga reist, is het leuk om de Spaanse keuken wat beter te leren kennen. Salmorejo is een bekend gerecht uit Andalusië. Het lijkt op gazpacho, maar door Salmorejo is ook brood gemengd. Daarnaast staat Spanje bekend om de heerlijke tapas. Elke regio staat bekend om haar eigen specialiteiten, in Andalusië wordt er vooral veel vis gebruikt. De stad ligt vlakbij de zee, dus je proeft dat de gerechten supervers zijn. 

Stadstour 

Een leuke manier om Málaga te verkennen is door een stadstour. Er zijn veel verschillende begeleide fietstours. Daarnaast kun je ook zelf een fiets huren en de stad op eigen houtje verkennen. Wanneer je alles wilt weten over de stad raden we aan om een tour te volgen. Zo haal je alles uit jouw bezoek aan de prachtige stad Málaga!

 

 

3eGolf.nl