3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Vliegenramen op maat bestellen

Voor het plaatsen van standaard vliegenramen (horren) is het verstandig om een vaste werkwijze aan te houden. Beslis eerst welk soort hor je wilt hebben. Bekijk daarna met welk type raam je te maken hebt en meet het raamkozijn op. Bestel vervolgens een standaard inzet-, voorzet- of rol-hor bij een bouwmarkt en monteer die met behulp van de handleiding.

Hoe een standaard vliegenramen (horren) op maat gemaakt moet worden staat doorgaans duidelijk beschreven in de handleiding. De hor wordt met klemmetjes vastgezet aan het raamkozijn. Boren en schroeven is niet nodig.

Vliegenramen (horren) op maat laten maken

Als je je online bestelling bij een gespecialiseerd bedrijf doet maken zij de vliegenramen (horren) volledig voor je op maat. Met handige tools op hun website – een configurator genoemd – word je stap voor stap door het inmeet- en bestelproces begeleid.

Met zo’n online besteltool heb je vaak de mogelijkheid om extra opties te kiezen, zoals de kleur van het profiel van de vliegenramen (horren) en het soort gaas dat gebruikt moet worden. Een op maat gemaakt vliegenraam van de specialist is klaar voor gebruik: als de hor geleverd is kun je die meteen in het raamkozijn plaatsen.

Plaatsing van luxe horren door de vakman

Het opmeten en monteren van de gewone inzet-, voorzet- of rolhorren is uitstekend zelf te doen. Maar wie kiest voor luxe modellen vliegenramen (horren) doet er verstandig aan om deze door een vakman te laten monteren. Met hun ervaring hebben ze de horren snel geplaatst en wordt voorkomen dat er schade aan de kozijnen ontstaat. Montage door een vakman biedt tevens de garantie op de juiste en veilige werking van de ramen. Met name bij vouwdeuren en elektrische rolhorren is dat belangrijk.

https://www.vliegenraamshop.be/categorie/vliegenramen/
3eGolf.nl