3EGolf
Image default
Sport

Voetbalshirts en hun prijzen

Iedere supporter heeft het thuis wel in kledingkast hangen, een voetbalshirt van hun favoriete voetbalteam! Als je online een voetbalshirt wilt kopen van je club dan zal je zien dat er shirts van verschillende clubs voor verschillende prijzen worden aangeboden. Waar komt dit vandaan en hoe zijn deze prijsverschillen te verklaren?

Prijzen van voetbalshirts

Allereerst zijn natuurlijk de volwassen maten van een voetbalshirt prijziger als de kindermaten van hetzelfde voetbalshirt. Daarnaast heb je uiteraard te maken met verschillende materialen die worden gebruikt in een bepaald voetbalshirt. Begin jaren ‘70 en ’80 waren de meeste shirts nog gemaakt van katoen. In het begin van de jaren ’90 werden er ook synthetische materialen gebruikt. Mocht je een voetbalshirt willen kopen hou er dan altijd rekening mee of je een replica shirt wilt kopen of een officieel wedstrijdshirt in een bekende voetbal winkel. Je kan op de markt in het buitenland vaak al shirts halen van een bepaalde club voor een euro of 20 maar deze kwaliteit is uiteraard niet te vergelijken met een voetbalshirt wat je bij een bekende shop haalt. De prijs van deze shirts variëren tussen de 120 en 140 euro en dit verschil zit hem met name in de pasvorm en de toegepaste technieken die bij elk merk weer anders zijn. Bij shirts van de grote merken zoals Nike, adidas en Puma hebben de replica versies van de shirts alleen een reguliere pasvorm. Er worden ook dames voetbalshirts op de markt verkocht, deze shirts hebben een speciale vrouwelijke pasvorm. De meeste voetbalshirts van profclubs zijn van grote merken zoals: Nike, Adidas, PUMA en New Balance. In de Nederlandse eredivisie zie je ook minder bekende merken voorbij komen zoals: Legea, Robey en Masita. 

EK 2020

In de aankomende zomer van 2020 wordt het EK weer gespeeld en dan zul je weer veel mensen zien met shirts van hun eigen land of het land dat ze supporten. Veel supporters zijn ook fan van een bepaalde speler en kiezen ervoor om hun voetbalshirt te laten bedrukken met de naam van die favoriete speler. Dit zorgt er logischerwijs voor dat je meer geld kwijt bent voor jouw voetbalshirt. De meest populaire landen zijn Italië, Nederland, Engeland, Duitsland en Spanje

Maak voor jezelf de keuze wat jij wilt. Heb je liever een goed voetbalshirt met innovatieve technologieën? Dan ga je voor een officieel shirt van jouw favoriete club of land. Ben je liever wat minder geld kwijt maar wil je wel laten zien wie jij support? Dan ga je voor een replica shirt.

 

3eGolf.nl