3EGolf
Image default
Industrie

Teflon slang

Je hebt vast wel eens gehoord van de naam Teflon. Teflon is een naam die je bij koekenpannen ook veel voorbij hoort komen. Teflon is echter een merknaam. Eigenlijk is Teflon niets anders dan polytetrafluoroethylene welke afgekort wordt met PTFE. Wanneer je bij pannen kijkt naar wat er op de verpakking staat, dan kom je ook vaak de term PTFE tegen.

 

Wat is er speciaal aan PTFE / Teflon

Teflon oftewel PTFE heeft een aantal eigenschappen die vrij opmerkelijk zijn. De eigenschappen zorgen ervoor dat PTFE producten waaronder een Teflon slang, in een industriële omgeving zeer veel toepassingen kent. 

De Teflon slang kan bijvoorbeeld uitstekend tegen veelvuldig buigen, en is bestand tegen zeer uiteenlopende temperaturen, van -190 gr Celcius tot en met 327 gr Celsius. Teflon / PTFE is daarnaast zeer goed bestand tegen chemicaliën, olie, en gas. Niet zo verwonderlijk dus dat veel fabrieken de Teflon slang inzetten bij machines en productieprocessen.

 

De Teflon slang in verschillende lengtes en diktes

De Teflon slang kun je kopen in verschillende lengtes en diktes. In veel gevallen is de minimale lengte 50 meter en de maximale lengte 2500 meter. Ook de diktes lopen uiteen want qua dikte begint de Teflon slang zo rond de 1mm binnenmaat en 2mm buitenmaat, en lopen de maten op tot en met ongeveer 12mm binnenmaat en 15 mm buitenmaat. De maat wordt met aangeduid met binnenmaat x buitenmaat. Een Teflon slang met de maat 11mm x 13mm heeft dus een binnenmaat van 11mm en een buitenmaat van 13mm. De materiaaldikte varieert meestal tussen de 1- en 3 millimeter.

 

Teflon slang kopen

Wil je een Teflon slang kopen, bezoek dan eens een van de grootste Teflon slangen fabrikanten via internet. Op ptfetubeshop.com zie je direct wat een Teflon slang kost, en je kunt hem direct in je winkelmandje gooien en afrekenen. Super handig.

 

3eGolf.nl