3EGolf
Image default
Horeca

Wat heb je nodig als je een eigen restaurant wilt beginnen?

Je bent gek op koken en op de horeca, daarom heb je besloten een eigen restaurant te beginnen. Als je een eigen restaurant wilt beginnen zijn er een hele hoop dingen waar je aan moet denken. In dit artikel hebben we al een paar dingen voor je uitgezocht.

Welke papieren heb ik nodig?

  • KVK-inschrijving

  • NVWA-inschrijving

  • Haccp-certificaat

  • SVH-diploma

  • DHW-vergunning

 

Je kunt de diploma’s en het certificaat digitaal behalen wanneer het jou het beste uitkomt.

Wat heb je nodig als je een restaurant wil beginnen?

Een brandveilig pand wat je kunt huren, meubels voor binnen en als je over een terrasje beschikt tuinmeubels en plantenbakken om de leuke sfeer te creëren die je voor ogen hebt. Een balie met ruimte voor een kassasysteem, een bonprinter, kassalade en betaalterminal. Computer voor de reserveringen en je bestellingen etc. En een bargedeelte waar mensen kunnen wachten als er geen tafeltje vrij is want het loopt natuurlijk storm bij je. Een gebaksvitrine want je wilt misschien wel zelf taarten bakken.

Wat heb ik nodig in de keuken van mijn restaurant?

Het moet een ruime keuken zijn met volop werkruimte en een RVS-werkblad, RVS-koelkast en vriezer omdat die het meest hygiënisch zijn. Spoelkeuken en zeep en papierdispensers. Een groot fornuis, pannen en snijplanken en snijmessen. Een ruime heteluchtoven is heel erg belangrijk omdat je misschien van plan ben veel ovengerechten en taarten te maken. Natuurlijk ovenschalen en taartvormen.


Een goed gevulde servieskast, glazenkast en besteklades. De bordenwarmer want opdienen op een koud bord kan echt niet. Een weegschaal en wat staafmixers en blenders. Je kunt je glazenwasser voor de horeca kopen bij Horecawebstore en natuurlijk een vaatwasmachine. En niet te vergeten de EHBO koffer, afvalbakken en schoonmaakartikelen, dat zijn toch wel de basisspullen die je moet hebben.

3eGolf.nl