3EGolf
Image default
Groothandel

Wat is een LED-paneel?

Een Ledpaneel is een verzameling individueel gepositioneerde light-emitting diodes (LED’s). Dergelijke LED’s worden gebruikt om video patronen en animatie op afstand te projecteren. Standaard billboard-advertenties of bedrijfssignalisatie en gaming-displays behoorden tot de eerste toepassingen voor LED-panelen. Merk op dat er twee primaire typen LED-paneel ontwerpen zijn. Originele LED’s hadden een display kop met een diameter van ongeveer een achtste inch of 0,32 cm. Ze zijn georganiseerd in vierkante clusters van individuele rode of blauwe LED’s om de pixel weergave van een normale computer te imiteren. Dergelijke beeldschermen worden typisch gebruikt in situaties waar de helderheid van het beeldscherm niet hoog hoeft te zijn. Bovendien wordt in recentere LED-paneel displays een licht emitterende diode gebruikt die kleiner is dan de kop van een pin. Een inbouwapparaat is de industriële term voor dat type LED-paneel (SMD). De rode en blauwe LED’s zijn als aparte units gemonteerd op een computergestuurde printplaat. Door het kleinere formaat van deze LED’s kunt u het scherm beter bekijken. Het maakt beter kijken mogelijk zonder de visuele vervorming die een normaal scherm zou hebben.

Voordelen van LED

U bespaart energie en heeft dus invloed op uw energiekosten. Oude tl-bakken worden vervangen door led-panelen. Het energieverbruik wordt tot 75% verminderd wanneer ouderwetse TL-verlichting wordt vervangen. Een LED paneel gaat ook jaren mee. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over reguliere vervangingskosten. En zulke panelen geven ook nog eens een uitstekende lichtopbrengst. LED panelen stralen diffuus licht uit en zijn flikkervrij. Het zal u helpen zich te concentreren en uw algehele gezondheid te verbeteren, aangezien knipperende lichten ervoor kunnen zorgen dat u sneller vermoeid raakt. Of de concentratie verliezen en je zelfs hoofdpijn bezorgen. Last but not least is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Het enige wat u hoeft te doen om het LED-paneel schoon te maken, is het af te nemen met een vochtige handdoek. U bespaart geld op onderhoud en reiniging omdat u het zelf kunt doen.

Waar kan het worden gebruikt?

Waar komen LED-panelen om de hoek kijken? LED panelen worden vooral gebruikt in professionele omgevingen. Denk aan kantoorruimtes of scholen en ziekenhuizen. Of je kunt het ook vinden in winkels of bibliotheken en bijna elke andere ruimte. LED panelen zijn praktisch overal toepasbaar. Dit komt echt door de duurzaamheid en energie-efficiëntie van het product. Ook in huis worden led panelen steeds populairder. Ze kunnen uw garage of kelder verlichten, maar ook uw badkamer of keuken.

 

3eGolf.nl