3EGolf
Image default
Aanbiedingen

Wat is krachtstroom?

Wat is krachtstroom?
De meeste stroomaansluitingen in huis kunnen 230 volt stroom leveren. Sommige elektrische apparaten verbruiken een grote hoeveelheid aan stroom. In dat geval is een drievoudige stroomaansluiting nodig. We hebben allemaal gehoord dat hoge stroomprijzen hoog zijn, maar het is iets dat de meeste mensen niet kunnen begrijpen hoe ze onderscheid kunnen maken tussen normale en drie voet stroom. Om u te helpen begrijpen wat driefasige stroom is, bespreken we het verschil tussen een normale stroomaansluiting en een aansluiting die driefasige stroom kan leveren. Met deze informatie kun je beter bepalen of je driefasige stroom in huis nodig hebt en wat je daarvoor moet doen.

400 volt in plaats van 230 volt

Op dezelfde manier als traditionele stopcontacten in huizen, kunnen driefasige stopcontacten meer stroom leveren dan traditionele stopcontacten. Voor de prijzen wordt 400 volt gebruikt i.p.v. 230 volt. Elke fase kan 25 ampère leveren, wat voldoende is voor 400 volt. De IH kook verwarmer is een voorbeeld van een apparaat dat zoveel stroom nodig heeft om te kunnen werken. Door een inductiekookplaat aan te sluiten op een reguliere stroomvoorziening, volgt u het 230 volt netwerk overbelast en riskeert u stroomuitval.

Driefasige aansluiting in meterkast

Indien u gebruik wilt maken van drievoudige trappen in uw woning, heeft u een drievoudige aansluiting nodig in uw meterkast. In veel nieuwbouwwoningen is dit al geïnstalleerd. In oudere huizen moet u een elektrisch systeem installeren. Als je groepenkast is voorzien van een 3-voudige aansluiting, bedien je deze eenvoudig zelf. Om dit te doen, moeten we u laten weten hoeveel stappen er zijn in het aansluitingsproces. Een two-wires is een een-fasige aansluiting. Als je 3 draden hebt, heb je een 3-fasen aansluiting waarmee je 3-fasen stroom kunt aanleggen. In dit geval kunnen de kabels worden aangesloten op een speciaal Perilex-stopcontact en vanaf dat aansluitpunt kan driefasige stroom worden gesproken.

Wilt u een krachtrgroep aansluiten in uw groepenkast? Neem dan contact op met Elektricien Geleen.

https://elektricien-geleen.nl/
3eGolf.nl