3EGolf
Image default
Bedrijven

Wat kan de A3 methodiek voor uw organisatie betekenen?

A3 methodiek is een manier dat vaak toegepast wordt bij het versterken van een organisatie. Hierbij wordt namelijk de focus gelegd op het maken van plannen waarbij interactie erg belangrijk is. Voor velen wellicht onbekend, maar zijn ze wel bekend met de Lean methode. De Lean methode is een filosofie waarbij processen getoetst worden aan de hand van efficiëntie en klantgerichtheid. De A3 methode is een goede manier voor bedrijven die de organisatie willen verbeteren en dit ook effectief willen aanpakken. Is het wat voor u?

A3 methodiek kent genoeg voordelen

De A3 methode is voornamelijk gefocust op het continu verbeteren van de organisatie. Doordat de interactie met aandeelhouders zoals personeel heel belangrijk is voor het succes van de A3 methodiek is dit een groot pluspunt. Doordat er interactie ontstaat, weet iedereen waar het probleem zit en wat ertegen gedaan moet worden. Ook zorgt dit voor een motivatie omdat iedereen in het bedrijf betrokken wordt bij het probleem.

Nog een voordeel van de A3 methodiek is dat er geen bepaalde periode aan vastzit. Bij de Lean methode ligt de focus bij kleine projecten over een lange tijd. Bij de A3 methode kan het ook per maand ingedeeld zijn en afgestemd worden op projecten en activiteiten tussendoor. Als laatste is het zo dat de A3 methode werkt met een A3 plan waarbij er gekeken wordt naar een oplossing en niet zozeer een einddoel. Hierdoor is het mogelijk om tijdens het proces bij te sturen en heeft u ook zelf in handen wanneer u tevreden bent met het resultaat. Het is ook mogelijk om op voorhand de Lean methode toe te passen en naadloos aan te laten sluiten op de A3 methodiek. Hierdoor is het hele bedrijf en het management op de hoogte van het proces.

3eGolf.nl