3EGolf
Image default
Vakantie

Wat te doen in Alicante, Spanje

Alicante is de hoofdstad van de vakantieregio Costa Blanca. De naam komt van de eindeloze reeks witte zandstranden in dit deel van het land. De stad heeft alle ontspanning en plezier van de kust met de geschiedenis en bezienswaardigheden die je van een stedentrip verwacht.

Santa Barbara kasteel

Hoog op de berg Benacantil, de uitgestrekte, monumentale rots die opdoemt boven Alicante, ligt een fort met middeleeuwse Arabische oorsprong. De meest recente renovaties vonden plaats tijdens de Gouden Eeuw van Spanje in de jaren 1500, maar als je goed kijkt, vind je kleine fragmenten uit de Moorse tijd. Als je te voet gaat, is de beste tijd om de klim te maken vroeg in de ochtend voordat de zon het heftigst is, maar er is ook een lift die net achter Postiguet Beach loopt.

Explanada de Espana

De verfijnde, met marmer aangelegde promenade van Alicante is handig voor routebeschrijvingen, want deze begint in het oude centrum en gaat langs de kust van de stad naast de jachthaven. In de meeste Spaanse steden maakt een gezinswandeling deel uit van de levensstijl en promenades zoals de Explanada de España helpen je om het in stijl te doen.

Casco Antiguo

Je zult het niet erg vinden om verdwaald te raken in het oude gedeelte van Alicante, een beetje zoals een dorp in het centrum van de stad. Deze buurt ligt languit op de heuvel onder het kasteel en om overal te geraken, moet je steile straten en trappen oversteken tussen hoge witgekalkte muren.

Auto huren in Alicante

De Costa Blanca is meer dan Alicante alleen en dus is een auto huren de beste optie om de streek te verkennen. Autoverhuur in de luchthavens van Alicante zoals Alicante–Elche Airport, Murcia–San Javier Airport en Región de Murcia International Airport.

https://www.autospanje.nl
3eGolf.nl