3EGolf
Image default
Bedrijven

Wat zijn etiketten?

Een etiket geeft een omschrijving van een bepaald product of object en wordt ook wel een ‘label’ genoemd. Zo’n label wordt op het product of object geplakt en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Om het label plakkend te maken wordt er doorgaans gebruik gemaakt van papier of kunststof.

Het plakkende label bestaat al sinds 1935 en werd door de Amerikaan Ray Stanton Avery ontwikkeld. Een interessant feitje is dat Ray honderd dollar van zijn verloofde lenen om Kum-Kleen Adhesive Products Company op te richten. Dit bedrijf bestaat tegenwoordig onder de naam Avery Dennison en is uitgegroeid tot een multinational bedrijf. Stanton Avery zal zijn verloofde vast eeuwig dankbaar zijn geweest!      

Welke soorten etiketten zijn er?

Er zijn verschillende soorten etiketten zoals: zelfklevende etiketten, blanco etiketten en meerlaagse etiketten. Het eerste soort label is de steker. Dit etiket is bedoeld om het gewas aan te duiden en wordt in de grond gestoken. Wanneer je verschillende gewassen in je moestuin hebt, is het door middel van deze labels duidelijk waar je elk gewas hebt geplant.

Een ander bekend soort etiket is te vinden op producten in winkels. Soms bevat een product meerdere labels om onder andere de prijs, de inhoud van het product en de barcode te weergeven. Zelfs de winkelschappen zijn voorzien van stickers om aan te geven welk product waar ligt en wat de prijs van elk product is.        

Waar koop je etiketten?

Een sticker zoals een steeklabel is vaak niet los te kopen, maar wordt door tuincentra aangeboden. Bij de aankoop van een gewas is een sticker als deze vaak al inbegrepen. Labels zoals die gebruikt worden op producten worden vaak door het desbetreffende bedrijf geproduceerd. Prijskaartjes zijn daarentegen vaak zelf te creëren door middel van een speciale labelprinter.

Voor grotere opdrachten of speciale etiketten is het mogelijk om contact op te nemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het fabriceren van stickers.

https://www.optimumgroup.nl/etiketten
3eGolf.nl