3EGolf
Image default
Gezondheid

Wat zwaartedekens voor jou kunnen betekenen

Het slapen met een zwaartedeken is ondertussen een enorm bekend concept. Het is voor sommige mensen niet meer weg te denken in hun slaapkamer. Enorm veel mensen vinden een zwaartedeken iets wat je echt moet hebben in je slaapkamer om je slaap te kunnen verbeteren. Mensen beschrijven een zwaartedeken als het krijgen van een warme knuffel, alleen dan de hele nacht lang. Daarbij worden zwaartedekens ook aangeraden voor mensen die kampen met ADHD en PTSS. Het gewicht dat op jou drukt zou als een veilig gevoel moeten dienen. Daarbij ben je ook minder in staat om veel te bewegen, waardoor de kans ook groter wordt dat je dieper slaapt. Ben je geïnteresseerd wat een zwaartedeken voor jou kan betekenen, lees dan verder.

Gewicht van een zwaartedeken

Je kan er niet zomaar voor kiezen om gewoon de eerste de beste zwaartedeken te kopen. Er is namelijk keuze uit verschillende gewichten. Bij het kopen van een zwaartedeken moet je rekening houden dat je een deken koopt wat ongeveer 10-25% van jouw eigen lichaamsgewicht. Je kan er dus niet zomaar voor kiezen om een zwaardere te pakken. Het kan geen kwaad om een lichtere te pakken, maar een zwaardere wordt afgeraden omdat dit juist verstikkend kan werken. Het zal dan eerder aanvoelen als iemand die op jou ligt, in plaats van het krijgen van een knuffel. Op de site staat bij het product welke lichaamsgewichten erbij passen en voor wie het bestemd is.

Zwaartedeken voor je kind

Zwaartedekens zijn enorm effectief bij kinderen. Zoals eerder vermeld: kinderen die kampen met ADHD kunnen hier heel veel profijt van hebben. Let wel op met de gewicht van het deken. Je kan voor je kind beter te licht beginnen en dan opbouwen, in plaats van een te zwaar deken kopen. Een te zwaar deken zal namelijk een negatief effect hebben op de slaap van je kind. Hou het in ieder geval voor de eerste paar nachten in de gaten.

Ben jij nou toevallig op zoek, maar weet je niet precies waar je kwalitatief goede zwaartedekens kan vinden? Neem dan een kijkje op de site van Sensolife. Deze website heeft alle informatie over zwaartedekens.

https://www.sensolife.de/
3eGolf.nl