3EGolf
Image default
Banen en opleidingen

Nieuwe baan als verpleegkundige? Lees deze tips!

Gefeliciteerd! Je hebt eindelijk je eerste flexwerk in de zorg als nieuwe verpleegkundige. Je voelt nu vast veel druk en de spanning begint te stijgen. Verpleegkundige zijn is zeker geen gemakkelijk beroep en je hebt veel verantwoordelijkheid, maar je kunt het! Lees deze handige tips om je een vliegende start te geven.

Voordat je gaat beginnen aan je eerste flexwerk in de zorg

–          Kom op tijd! Hier valt uiteraard niet over te onderhandelen. Als je voor deze baan als flexwerken in de zorg nogal eens geneigd was om op het laatste moment binnen te wippen, dan moet dit gedrag vanaf nu veranderen. Je hebt veel verantwoordelijkheid en te laat komen kan levens kosten.

–          Vind super comfortabele schoenen Controleer eerst welke schoenen je op je werk mag dragen en test er dan een aantal uit, je kan erg lange diensten draaien en veel moeten lopen. Je wilt absoluut niet dat je last krijgt van je voeten. Daarnaast is het ook slecht voor de rug op de lange termijn als je zoveel uur op foute schoenen loopt.

–          Koop een klein notitieboekje Bewaar deze in je zak van je werk kleding. Door de dag heen zal je vast wel eens iets moeten onthouden om op te zoeken of dagtaken die je op moet schrijven. Op deze manier zal je niets vergeten en ben je meteen voorbereid!

Haal het meeste uit jouw mentor

Je relatie met jouw mentor is een waardevolle en zeer belangrijke. Als je een goede relatie met je mentor hebt, dan zal je meer leren. Om een goede relatie te krijgen kan je de volgende tips volgen:

–          Stel vragen, maak aantekeningen, respecteer elkaars ruimte en zeg dank je wel

–          Vind de beste manier van communiceren voor jullie beiden

–          Leer van je mentor, maar als je denkt dat iets niet klopt, moet je dat gewoon zeggen

–          Schrijf je doelen en verwachtingen op en deel deze met jouw mentor

–          Ga een kopje koffie drinken buiten werk

 

https://healthz.eu/flexwerken-in-de-zorg/
3eGolf.nl