3EGolf
Image default
Bedrijven

Welk pomp past het beste bij uw situatie?

Steeds meer mensen plaatsen een waterbron in de tuin. In een waterbron kunt u regenwater opvangen, om dit water vervolgens te filteren en opnieuw te gebruiken, bijvoorbeeld om de tuin sproeien. Een waterbron moet altijd uitgerust worden met een pomp. Maar er zijn verschillende waterpompen. Zoals de hydrofoorpomp, de elektrische beregeningspomp, de bronpomp en de hydrofoorpomp.

Een hydrofoorpomp bestaat uit een drukvat en een centrifugaalpomp. De centrifugaalpomp vult het drukvat. Wordt er water uit de waterbron gehaald, dan daalt de druk in het drukvat. Nu zorgt de centrifugaalpomp ervoor dat de druk weer wordt opgevoerd door nieuw water in het drukvat te laten lopen. Het voordeel van deze waterbron pomp, is het feit dat een hydrofoorpomp vrij goedkoop is. Het nadeel van deze waterbron pomp, is dat de hydrofoorpomp veel geluid maakt tijdens het pompen.

U kunt er ook voor kiezen uw waterbron uit te rusten met een elektrische pomp. Deze pomp heeft geen reservoir, maar reageert direct op een verminderde druk in de waterbron zelf. Het voordeel van een elektrische beregeningspomp, is dat deze pomp erg klein is. Dit maakt de waterbron pomp gemakkelijk om te installeren, ook in kleinere waterbronnen. Het nadeel van de elektrische beregeningspomp is dat deze pomp duurder is dan andere waterbron pompen.

Tot slot kunt u uw waterbron ook uitrusten met een bronpomp. Deze pomp wordt iets boven de bodem van de waterbron opgehangen en zuigt hier het regenwater direct aan. Het belangrijkste voordeel van deze waterbron pomp, is het feit dat de bronpomp vrijwel geruisloos is. De pomp hangt namelijk onder water en dit betekent dat het water in de bron een vrijwel al het geluid van de pomp opvangt. Het nadeel van deze pomp, is dat de bronpomp wat duurder is dan andere waterpompen. Bent u echter bereid meer geld te investeren zodat u een vrijwel geruisloze pomp krijgt, dan is de bronpomp zeker iets voor u.

https://www.waterpompshop.nl/
3eGolf.nl