3EGolf
Image default
Vakantie

Wentel je in luxe aan het Gardameer

Een vakantie aan het Gardameer is een vakantie om nooit te vergeten. Geniet van het diepblauwe water van dit grootste meer van Italië, dat in sterk contrast staat tot de groene heuvels en bergen. Snuif de geur op van oleander en citroenen die in deze regio rijkelijk groeien. Het ligt met ongeveer 1200 km van Amsterdam op twee dagen rijden, maar je komt in een heel andere wereld.

Watersport

Natuurlijk biedt het Gardameer veel plekken waar je heerlijk kun zeilen of zwemmen. Of, voor de avonturier, huur een jetski of motorboot. Maar geniet vooral van de omgeving, de natuur en de mensen.

Bezienswaardigheden

Aan en rondom het meer liggen veel plekken die de moeite van het bekijken waard zijn. Oude stadjes als Sirmione en Salò zijn populair. Of beklim de bergen van de Funivia Malcesine Monte Baldo. Geen zin om te klimmen? Pak dan de kabelbaan. Het uitzicht is overweldigend.

Vergeet ook Riva del Garda niet. Dit is de grootste plaats aan het meer en heeft een prachtig historisch centrum. Highligts zijn de Chiesa Dell’Inviolata en de Torre Apponale. Tip: als je op een van de zuidelijke glampings verblijft, maar er dan een road trip van. Rijd via de westelijke oever naar Riva del Garda, en via de oostelijke oever terug. De westelijke is namelijk het mooiste, dus die kun je het beste aan het begin van de rit zien, als je nog fris bent en alle indrukken kunt opnemen.

Luxe kamperen

Ook je verblijf moet van alle gemakken voorzien zijn. Met een glamping tent (glamping = glamorous camping) weet je dat je goed zit. Een ruime tent, met comfortabele bedden, zitmeubilair, een eigen keukentje en vaak zelfs eigen sanitair. Voorbij is de tijd dat je met je handdoekje naar het centrale douchegebouw moest om daar te wachten op een vrije douche. Glamping aan het Gardameer heeft alle gemakken van een hotel, en de vrijheid van een tent. En het is ook nog eens een stuk voordeliger.

https://glampings.nl/italie/glamping-gardameer
3eGolf.nl